kryptouutiset

Kryptouutiset vko 6. Bitcoin nousussa ja Pohjois-Korea varastaa satojen miljoonien edestä kryptovaroja

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tällä viikolla saat koosteen neljästä mielenkiintoisesta uutisesta viime viikolta. Bitcoinin kurssi on nousussa, isot brändit haastavat NFT-tekijöitä oikeuteen, MicroStrategy osti dipistä sekä Pohjois-Korea on tehnyt jo ainakin seitsemän kyberhyökkäystä ja varastanut satojen miljoonien edestä varoja. Lue lisää alta!

Bitcoin jälleen yli 40.000 dollarissa

Bitcoinin kurssi on jälleen noussut yli 40.000 dollariin ja myös altcoineissa on näkynyt kurssinousua – mm. Ethereumin kurssi on noussut viimeisen viikon aikana yli 18% ja koputtelee 3.000 dollaria. Keskustelupalstat käyvät kuumina Bitcoin spekulaatiosta ja monet sijoittajat pohtivat onko nousu vain väliaikaista vai lähteekö Bitcoin nyt kauan odotettuun kiitoon ja kohti 100.000 dollaria. Tämän hetkisen kurssinousun takaa ei löydy sen kummempaa syytä.

Isot brändit haastavat NFT-tekijät oikeuteen

Nike ja Hermés ovat haastaneet oikeuteen NFT-tekijät, jotka ovat laittomasti myyneet NFT-taidetta, jossa yritysten tuotteet ja logot ovat olleet mukana. Nike on haastanut StockX-nimimerkin takana olevan verkkokaupan, joka on myynyt tekemänsä NFT-teoksen Niken kengistä ilman Niken lupaa. Hermés on taas haastanut yksityishenkilön nimeltä Mason Rothschild oikeuteen, joka on myynyt noin 20.000 dollarin arvoisen MetaBirkin laukun.

Pohjois-Korea varastaa kryptopörsseistä rahoittaakseen ydinohjelmiaan

Pohjois-Korea jatkaa satojen miljoonien dollarien varastamista kryptovaluuttayhtiöiltä ja -pörsseiltä rahoittaakseen ydinohjelmiaan. Nimeämättömän hallituksen mukaan pohjoiskorealaiset kybertoimijat varastivat yhteensä ainakin seitsemällä kyberhyökkäyksellä satoja miljoonia dollareita vuosien 2020 ja 2021 aikana. Hyökkäyksiä tehtiin ainakin kolmesta eri kryptovaluuttapörssistä Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa.

MicroStrategy osti 660 Bitcoinia dipistä

Pörssilistattu yhtiö MicroStrategy hankki dipistä 660 uutta Bitcoinia 25 miljoonalla dollarilla – keskihinta 37,865 dollaria per Bitcoin. Tämä tarkoittaa, että MicroStrategy omistaa tällä hetkellä yhteensä yli 125 tuhatta Bitcoinia, joiden markkina-arvo olisi tämän päivän kurssin mukaan yhteensä 3,78 miljardia dollaria. Tällä hetkellä MicroStrategy on nro 1. niiden yhtiöiden joukossa, jotka omistavat Bitcoinia (125,051 BTC). Listalla toisena on Tesla, joka omistaa yhteensä 42,902 BTC ja kolmantena Galaxy Digital Holdings, joka omistaa 16,400 BTC.
.

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)