kryptouutiset

Kryptouutiset vko 9. – Kryptovaluutat ja Ukrainan sota

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tämän viikon uutiset: Auta Ukrainaa kryptovaluuttalahjoituksella, pakotteet kurittavat Venäjän taloutta, Ukraina sai nopeasti miljoonien edestä kryptolahjoituksia sekä viime viikolla jaettu NFT-huutokauppa oli floppi. Lue lisää alta!

Ukraina ottaa kryptolahjoituksia vastaan

Valtio ilmoitti asiasta Twitter-tilillään ja julkaisi seuraavan julkaisun: Stand with the people of Ukraine. Now accepting cryptocurrency donations. Bitcoin, Ethereum and USDT.

BTC – 357a3So9CbsNfBBgFYACGvxxS6tMaDoa1P

ETH and USDT (ERC-20) – 0x165CD37b4C644C2921454429E7F9358d18A45e14

Kommenttikentässä käy ilmi, että Ukraina ottaa vastaan myös mm. Polkadot-lahjoituksia. Lisäksi Ukraina on esittänyt toiveensa usealle eri kryptopörssille, että ne estäisivät venäläisten käyttäjien kaupankäynnin ko. pörsseissä. Voit katsoa alkuperäisen tweetin tästä linkistä.

Venäjä kääntymässä kryptovaluuttojen puoleen?

Länsi lisäsi merkittävästi taloudellista painetta Venäjään poistamalla osan pankeista SWIFT-järjestelmästä sekä jäädyttäen Venäjän keskuspankin valuuttavarantovarat. Maanantain valjetessa Venäjän ruplan arvo romahti, pörssi pysyi kiinni, länsimaiset suuryritykset vetivät sijoituksiaan Venäjältä ja Putin ja Venäjä aloittivat myös talouslaskurinsa.

On käyty jonkin verran keskustelua siitä, että voisiko Venäjä kiertää pakotteita kryptovaluuttojen avulla? Tämä on herättänyt puhetta lännen uusista, mahdollisista kryptovaluuttasäännöksistä, jotka saatettaisiin asettaa nopealla aikataululla.

Ukraina on saanut runsaasti kryptolahjoituksia viime päivien aikana

Ukrainan valtio pyysi viime lauantaina ihmisiä auttamaan kryptolahjoituksen kautta ja mm. Forbes uutisoi, että Ukraina sai noin tunnissa yhteensä neljän miljoonan dollarin edestä kryptolahjoituksia. Lahjoitusten nopeaa kasvua vauhditti suurelta osin yksittäinen lahjoitus, jonka arvo oli lähes 1,9 miljoonaa dollaria. Suuren lahjoituksen tekijän taustoja selvittäessä kävi ilmi, että taustalta löytyi NFT-kauppaa. Lue koko uutinen tästä linkistä

 

Sothebyn NFT-kokoelman huutokauppa oli suuri floppi

Uutiskoosteen loppuun vielä jotain muuta Ukrainan tilanteen lisäksi. Viime viikon kryptouutisissa mainittu suuri Punk It! NFT-kokoelman huutokauppa oli floppi. Yhteensä 104 eri NFT-teoksen myymistä odotettiin innolla. Puitteet olivat New Yorkissa hulppeat, shampanja oli kaadettu laseihin ja live-tapahtumassa odotukset olivat korkealla. Lopulta kuitenkin kävi niin ettei myyntiä tapahtunut ja minuutti ennen kuin huutokaupanpitäjän odotettiin nousevan lavalle, kaiuttimesta kuului kuulutus: ”Lähettäjän kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen tämän illan ”Punk It!” -myynti on peruutettu. Kiitos panelisteillemme, vieraillemme ja katsojillemme liittymisestä.” Sotheby oli ennen live-tapahtumaa ylpeä huutokaupasta, mutta valitettavasti kokoelmassa oli paljon ns. ”floor punkeja”. Lue uutinen tästä linkistä.

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)