kryptouutiset

Kryptouutiset vko 18. – Keski-Afrikan tasavalta hyväksyi Bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tämän viikon kryptouutisissa: Keski-Afrikan tasavalta hyväksyi Bitcoinin maksuvälineenä, Elon Musk NFT Ukrainan Hall of Famessa, Suomen tullin Bitcoineista saadut varat Ukrainalle sekä Goldman Sachs tarjoaa Bitcoin-vakuudellista lainaa. Lue lisää alta!

Keski-Afrikka tasavalta hyväksyi Bitcoinin laillisena maksuvälineenä

Keski-Afrikan tasavalta seuraa El Salvadorin jalanjälkiä ja hyppää mukaan kryptojunaan. Parlamentti hyväksyi yksimielisesti lakiesityksen, jonka myötä Bitcoinista tehdään laillinen maksuväline CFA-frangin rinnalle (tieto oli ilmestynyt jo Wikipediaan). Bitcoinin laillistamisen odotetaan vauhdittavan maan talouden kehittymistä. El Salvadorin ja Keski-Afrikan lisäksi myös Meksiko ja Madeira miettivät vakavasti Bitcoinin ottamista viralliseksi maksuvälineeksi.

Elon Musk NFT ensimmäinen Ukrainan ”Hall of Famessa”

Ukrainan hallitus loi virtuaalisen gallerian NFT-pohjaisista taideteoksista, jotka ”eivät ole myytävänä”, mutta joita säilytetään ”kiitollisuuden ilmauksena, samalla tavalla kuin ennen maalauksia esiteltiin kuninkaallisille perheille ja kuuluisille tiedemiehille”. Teslan päällikkö ja Twitterin ostaja Elon Musk on ensimmäinen, joka pääsee tähän virtuaaliseen ”Hall of Fameen”. Muskin päätöksen tarjota SpaceX Starlink -satelliittiinternet auttamaan Ukrainaa Venäjän hyökkäyksen aikana, sanotaan olevan suuri sysäys maan armeijalle. Asiasta uutisoi Cryptonews.com

Suomen Tullin Bitcoinit Ukrainaan?

Tullilla on hallussa noin 73 miljoonan euron edestä Bitcoineja, jotka se on takavarikoinut huume- ja dopingkauppojen yhteydessä. Maaliskuussa hallitus laittoi ilmoille esityksen, että se voisi ohjata Bitcoineista saatuja varoja Ukrainalle. Vaikka Ukrainalla ja sitä tukevilla säätiöillä on olemassa omat kryptolompakot, joihin Bitcoinit voisi siirtää lyhyessä ajassa, haluaa tulli realisoida Bitcoinit ensin euroiksi ja se haluaa tulouttaa varat valtiolle. Tämän arvioidaan vievän noin kuusi viikkoa. Lisäksi Bitcoineista saatuja varoja ei voida siirtää suoraan Ukrainalle, vaan kaikki raha-apu tulee kulkea ensin lisäbudjetin kautta. Seuraavan kerran lisäbudjetti käydään läpi toukokuun lopussa.

Goldman Sachs tarjoaa Bitcoin-vakuudellista lainaa

Vielä vuonna 2020 pankki- ja rahoitusjättiläinen Goldman Sachsin kanta oli se, etteivät kryptovaluutat, kuten Bitcoin, ole omaisuusluokka. Nyt pari vuotta myöhemmin Goldman Sachs lanseeraa ensimmäisen Bitcoin-vakuudellisen lainan. Tämä on suuri askel eteenpäin kryptovaluuttojen adaptaatiolle Wall Streetillä.

Muita mielenkiintoisia uutisia maailmalta:

Julkaisemme viikoittain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata Virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)