kryptouutiset

Kryptouutiset vko 17. Onko TerraUSD luotu epäonnistumaan?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tämän viikon uutisissa: Asiantuntijat epäilevät UST vakaavaluuttaa, kryptopelien suosio kasvanut roimasti, Bitcoinin salamaverkon verkkomaksut nousseet useita satoja prosentteja sekä Ljubljana on kryptoystävällisin kaupunki maailmassa. Lue lisää alta!

TerraUSD eli UST – luotu epäonnistumaan?

Siinä missä ”vakuutetut” stablecoinit eli vakaavaluutat kuten USDC ja USDT ovat sidottu kiinni fiat-valuuttaan, on TerraUSD:n eli UST kohdalla asia toisin. UST toimii ”algoritmisena” vakaavaluuttana. Tällaisia algoritmisia vakaavaluuttoja voitaisiin kutsua myös ”hajautetuiksi” stablecoineiksi, koska hajauttaminen on niiden ensisijainen syy olemassaoloon. Vakuudelliset vakaavaluutat, kuten USDT tai USDC, ovat sen sijaan riippuvaisia ​​pankeista ja perinteisistä markkinoista. Tämä tekee niistä puolestaan ​​​​sääntelyn, täytäntöönpanon ja viime kädessä liiketoimien sensuurin alaisia. Periaatteessa UST:n kaltaisilla algoritmisilla vakaavaluutoilla ei ole tätä sensuuririskiä, koska niitä eivät hallinnoi keskitetyt yritysrakenteet, eivätkä ne ole tukemassa perinteisiä instituutioita, kuten pankkeja. Asiantuntijat ovat kuitenkin erittäin skeptisiä algoritmisten vakaavaluuttojen suhteen ja että näiden järjestelmien suunnittelijat olisivat todella keksineet, kuinka lyijyä voidaan muuttaa kullaksi. Useampi asiantuntija sanookin, että tällaiset vakaavaluutat on ”built to fail” eivätkä ne voi koskaan oikeasti olla vakaita. Lue lisää.

Kryptopelien suosio on kasvanut räjähdysmäisesti

Lohkoketjuun rakennettujen pelien suosio on kasvanut valtavasti viime aikoina. Käyttäjämäärät ovat kasvaneet pelkästään tämän vuoden ensimmäisenä neljänneksenä 2000% verrattuna viime vuoden ensimmäiseen neljännekseen. Pelkästään maaliskuun aikana uusia käyttäjiä on tullut yli 1,2 miljoonaa lisää. Käyttäjämäärien kasvun lisäksi kryptopelit houkuttelevat sijoittajia ja kryptopeleihin on sijoitettu yli 2,5 miljardia dollaria. Eniten sijoittajia on houkuttanut mm. peliyhtiöt Sky Mavis ja Animoca Brands. Lue lisää.

Bitcoinin salamaverkon verkkomaksut nousevat yli 400%

Koska Bitcoinin salamaverkon käyttö kasvaa nopeasti, on nyt arviolta yli 80 miljoonalla käyttäjällä pääsy kyseiseen verkkoon verrattuna 100 000 käyttäjään viime kesänä. Salamaverkon käytön nopean leviämisen takana on ollut mm. Jack Dorseyn maksusovellus Cash App. Myös El Salvadorin kansallinen Lightning-lompakko Chivo ja suosittu Bitcoin-kaupankäyntialusta Paxful vaikuttivat suuresti vuoden 2021 käyttäjämäärien kasvuun. Valtava käyttäjämäärien kasvu näkyy myös salamaverkon verkkomaksuissa, jotka ovat nousseet yli 400%. Lue lisää täältä.

Ljubljana kryptoystävällisin kaupunki

Kryptovaluuttojen käyttäminen maksuvälineenä on kasvanut viime aikoina tasaisesti. Alkaa olla melko normaalia, että voi maksaa lasin viiniä Bitcoinilla tai hankkia itselle uusia vaatteita ja kuitata loppusumma kryptoilla. Fast Private Jetin julkaiseman tutkimuksen mukaan Euroopasta löytyykin kaikista kryptoystävällisimmät kaupungit ja tällä hetkellä Slovenian pääkaupunki Ljubljana on listan ykkösenä. Muita kryptoystävällisiä kaupunkeja ovat mm. Vienna, Rooma, Madrid sekä Praha. Ljubljana ansaitsi ykköspaikan sillä, että yhteensä 137 eri yritystä hyväksyy kryptovaluutat maksuvälineenä ja Ljubljanasta löytyy yhteensä 584 eri paikkaa, jossa kryptoilla maksaminen onnistuu.

Julkaisemme viikoittain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata Virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)