kryptouutiset

Kryptovaluuttauutiset vko 23. – Bitcoin katkaisi pitkän laskuputkensa

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tällä viikolla kryptouutisissa: Grayscalen Bitcoin ETF saa valtavasti tukea sijoittajilta, yhä useampi urheilija on halukas vastaanottamaan palkkionsa Bitcoineina, Intialaisilla Terra-sijoittajille voi olla tiedossa tuplasti epäonnea sekä Bitcoin päätti yhdeksän viikkoa jatkuneen laskuputkensa. Lue lisää alta!

Grayscalen Bitcoin ETF saa tukea

Grayscale tapasi yksityisesti Securities and Exchange Commission eli SEC:in toukokuussa 2022 yrittääkseen saada sääntelyviranomaiset hyväksymään yhtiön Bitcoin-rahaston muuntamisen ETF:ksi. Grayscale jätti SEC:lle aiemmin 24-sivuisen esityksen, jossa se perustelee Bitcoin-rahaston muuttamista pörssinoteeratuksi rahastoksi. Bitcoin ETF mm. laajentaisi pääsyä Bitcoineihin ja parantaisi suojaa samalla kun se vapauttaisi sijoittajille jopa 8 miljardin dollarin edestä arvoa. Muutosta tukevat sijoittajat ovat lähettäneet SEC:lle jo yli kymmenen tuhatta kommenttia. Grayscalen mukaan SEC syrjii liikkeeseenlaskijoita hyväksymällä Bitcoin-futuurien ETF:t ja kieltämällä Bitcoin spot -ETF:t. SEC:in pitäisi antaa tänään (ma 6.6.2022) päätöksensä hyväksyykö se muutoksen vai ei.

Yhä useampi ammattiurheilija haluaa palkkansa Bitcoineina

NFL pelaaja Alex Barrett saa palkkionsa 100% Bitcoineina. Hän ei suinkaan ole ainut luokkaansa, vaan esimerkiksi UFC-ottelija Matheus Nicolau toimii täysin samoin. Barrettille ja Nicolaulle palkkiot maksetaan kryptopalkkapalvelu Bitwagen kautta. Barrett kertoo haluavansa omistaa Bitcoinia enemmän ja enemmän. Syyksi hän kertoo mm. Bitcoinin rajallisen tarjonnan, hajautetun ominaisuuden sekä turvallisuuden. Alex Barrett kertoo, että puhe Bitcoinista ja muista kryptovaluutoista lisääntyy jatkuvasti urheilijoiden keskuudessa ja yhä useampi urheilija on valmis vastaanottamaan palkkionsa Bitcoineina tai muina kryptovaluuttoina. Lue lisää täältä

Intialaiset Terra Luna omistajat saattavat kohdata tuplasti epäonnea

Terra Lunan intialaiset omistajat saattavat kohdata tuplasti epäonnea viime kuun LUNACin ja UST:n romahduksen jälkeen. Intialaiset sijoittajat saattavat mm. kärsiä 30 prosentin verolaskusta äskettäisestä Luna 2.0 airdropista. Genesis airdrop tehtiin toukokuun 30. päivä ja LUNAC-haltijat jakoivat tokeneita, jotka tunnetaan nyt nimellä LUNA. Intialaisten kryptosijoittajien epäonni on huhtikuussa voimaan tulleiden uusien verolakien ansiota. Vaikka lakimuutos ei erityisesti koske airdroppeja, sisältää lakimuutos runsaasti epämääräisiä kohtia. Epämääräisyyden myötä verottaja voi periä mahdollisimman korkeita veroja eri perustein. Intian laissa todetaan, että lainsäätäjien ”virtuaalisten digitaalivaluuttojen omaisuuserien” siirtoa tulisi verottaa kiinteällä 30 prosentilla. Näin Intian verottaja näkee kaiken tokenien jakamisen verotettavana tulona, joka voi koskea myös airdroppeja.

Bitcoin päätti 9 viikkoa jatkuneen laskutrendin

Bitcoin katkaisi yhdeksän viikon laskuputken ja välttää kymmenennen punaisen viikkokynttilän peräkkäin. Maaliskuussa alkanut laskuputki oli ennätyspitkä, nimittäin koskaan ennen Bitcoin ei ole ollut näin pitkässä laskuputkessa. Edellinen ennätys oli kuusi viikkoa. Twitterissä ennätyspitkän laskukauden katkeaminen on saanut Bitcoin-sijoittajissa hilpeyttä ja juhlantuntua aikaan. Toki voi olla ettei laskumarkkinoiden pohjaa olla vielä nähty valloillaan olevan markkinatilanteen takia.

Muita uutisia maailmalta:

  • Dubaissa 29 ostoskeskusta ja 13 hotellia hyväksyy Bitcoinin maksuvälineenä Binancen ja vähittäiskauppajätti Majid Al Futtaim Groupin välisen yhteistyön ansiosta
  • Bitzero rakentaa 500 miljoonan dollarin louhintalaitoksen Pohjois-Dakotaan
  • Ukrainan uusi varainkeruualusta tukee yli 100 kryptovaluuttaa – tutustu varainkeruualustaan

 

Julkaisemme viikoittain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata Virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)