kryptouutiset

Kryptouutiset – Bitcoinin hinta noussut 80% vuoden alusta

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Kryptovaluutat reaaliajassa 24/7

Tällä viikolla kryptouutisissa: Bitcoinin hinta nousi yli 30,000 dollariin, SEC myönsi, että XRP-hinta on 90 % Bitcoinin ja Ethereumin määrittämänä, Brasilian Bitcoin Beach sanoo, että salamaverkko toimii paremmin kuin Visa sekä Yhdysvaltain valtiovarainministeriön DeFi-lausunto korostaa rahanpesun vastaisia sääntöjä. Lue lisää alta!

Bitcoinin hinta nousi yli 30,000 dollariin

Bitcoinin hinta nousi tänään tiistaina 11.4.2023 yli 30 000 dollariin ensimmäistä kertaa sitten kesäkuun 2022 jälkeen. Bitcoin jatkaa kovaa rallia ja hinta on lähes kaksinkertaistunut vuoden alusta. Jos tarkkoja ollaan, Bitcoinin arvo on noussut yli 80% vuoden alusta, jolloin sen hinta oli 16 836 dollaria.

Myös maailman toiseksi suurimman kryptovaluutan Etherin arvo on hyvässä nousussa ja hinta on tällä hetkellä yli 1 900 dollaria. Edellisen kerran Ethereum on ollut samoissa lukemissa viime vuoden elokuussa.

SEC myönsi, että XRP-hinta on 90% Bitcoinin ja Ethereumin määrittämänä

Äkillisenä käänteenä Ripplen ja SEC:in oikeustaistelussa on paljastunut, että SEC:in oma asiantuntija on myöntänyt, että lähes 90 prosenttia XRP-hintojen liikkeistä vuoden 2018 puolivälin jälkeen on Bitcoinin ja Ethereumin määräämää. Tämä on hyvin vahva esimerkki siitä, että XRP:t eivät ole arvopapereita, joiden hinnat määräytyisivät Ripple Labsin ja sen johtajien toimesta. XRP:n hinta on hyvin riippuvainen oikeusjutun lopputuloksesta. Ripplen voitto takaisi lähes varmasti XRP-rallin, kun taas tappio todennäköisesti kaataisi kyseisen tokenin. Lähde

Brasilian Bitcoin Beach sanoo, että salamaverkko toimii paremmin kuin Visa

Koillis-Brasilian trooppisessa rantakaupungissa, nimeltään Jericoacoarassa, pienet lahjoittajat ja yritysten omistajat yrittävät muuttaa paikallista taloutta paikallisesta valuutasta tai dollarista bitcoineiksi. Tämä on Brasilian versio El Salvadorin bitcoin-rantaprojektista, joka alkoi El Zonten rannoilla noin vuonna 2019. Praia Bitcoinin pääsisältö on luoda niin kutsuttu kiertotalous pienyrityksille, jotka hyväksyvät bitcoinin maksuna. Osallistujat käyttävät ja hyväksyvät bitcoin-debit-kortin, jota kutsutaan Bolt Cardiksi, tehdäkseen ostoksia paikallisissa kaupoissa.

Projekti asetti tavoitteekseen mm. tehdä ennätysmäärän transaktioita salamaverkossa ja osallistujat pystyivät suorittamaan yhteensä 71 transaktiota vain kolmessa minuutissa ja 33 sekunnissa, mikä teki siitä suurimman lyhyimmässä mahdollisessa ajassa tapahtuvan peer-to-peer bitcoin-tapahtuman salamaverkon kautta. Praia Bitcoinin luoja Fernando Motolese mainitsi yhdessä haastattelussa, että ”tällä hetkellä ei ole muuta vaihtoehtoa, joka olisi niin valmistautunut tällaiselle markkinoille toimivalla ratkaisulla kuin Bitcoinin salamaverkko. Se on parempi kuin Visa.”

Yhdysvaltain valtiovarainministeriön DeFi-lausunto korostaa rahanpesun vastaisia sääntöjä

Yhdysvaltain valtiovarainministeriöllä on vahvaa sanottavaa hajautetun rahoituksen riskiarvioinnissa, joka tunnetaan myös nimellä DeFi. Valtiovarainministeriön viimeisin raportti arvioi DeFi:n riskejä ja käsittelee lukemattomia laittoman rahoituksen haasteita, kuten huijauksia, lunnasohjelmia, hakkereita ja rahanpesua. Suurin ote 40-sivuisesta raportista on kuitenkin se, mitä siinä sanotaan DeFin mahdollisista sääntelyvaatimuksista. Vaikka valtiovarainministeriö selventää, ettei arviointi ”luo uusia valvontaodotuksia”, raportti edistää kuitenkin näkemystä, että hajautettujen palvelujen tulisi olla rahanpesun torjuntaa koskevan lain (BSA) mukaisia.

BSA edellyttää, että rahoituslaitokset pitävät kirjaa, raportoivat liiketoimista ja ilmoittavat epäilyttävästä toiminnasta, joka saattaa viitata rahanpesuun, veronkiertoon tai muuhun rikolliseen toimintaan.

Julkaisemme viikoittain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata Virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)