kryptouutiset

Kryptouutiset vko 19. – Crypto.com alensi visa-korttien palkkioita ja käyttäjät hermostuivat

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tällä viikolla kryptouutisissa: Tulli valitsi välittäjät 1890 Bitcoinin myyntiin, Crypto.com alensi Visa-korttiensa palkkioita, koron nosto vaikutti kryptojen kurssiin ja Portugalissa voi nyt ostaa asunnon kryptoilla. Lue lisää alta!

Tulli valitsi kaksi välittäjää Bitcoinien myymiseen

Viime viikolla uutisoimme miten Suomen hallitus on päättänyt hyödyntää tullin takavarikoimia Bitcoineja raha-apuna Ukrainaan. Nyt tulli on kertonut valinneensa kilpailutuksen kautta kaksi välittäjää 1890 Bitcoinin myymiseen ja nämä kaksi välittäjää ovat Coinmotion ja Tesseract. Kyseiset välittäjät saavat myydä tullin Bitcoinit kevään ja alkukesän aikana. Bitcoineista saadut varat siirretään valtiolle. Tulli ilmoittaa myöhemmin sivuillaan kun kaikki Bitcoinit on saatu myydyksi.

Crypto.com pienensi CRO visa -korteilla saatavia palkkioita 

Jokin aika sitten kohistiin Crypto.comin Visa-korteista, joita käyttämällä voi ansaita palkkioita tai ns. Cashbackia. Viime viikolla Crypto.com on julkaisi blogikirjoituksen, jossa se kertoo pienentävänsä korttien käyttämisestä saatavia palkkioita jopa puolella. Steikkausbonuksiin tuli myös omat muutoksensa. Lisäksi Crypto.com ilmoitti, että mm. Midnight Blue -korttitaso (alin taso) ei tarjoa jatkossa palkkioita käyttäjilleen lainkaan, vaikka aiemmin palkkiota saattoi saada 1%.

Muutokset aiheuttivat melkoisesti närkästymistä ja joukkopaon kyseisten korttien käyttäjissä, joten tiettyjä palkkiotasoja nostettiin nopeasti jonkin verran ylöspäin. Uudet muutokset ja palkkiotasot astuvat voimaan 1.6.2022. Tällä hetkellä voimassa olevat palkkiot lukitaan puoleksi vuodeksi jos käyttäjät uudelleen steikkaavat ennen 1. kesäkuuta. Voit lukea Crypto.com julkaisun täältä

Koron nosto ja kryptojen nousu

Viime viikolla kryptovaluutat kääntyivät hetkellisesti nousuun kun Yhdysvaltain keskuspankki ilmoitti kokouksen jälkeen, että korkoa nostetaan 0,5%. Nosto oli odotettavissa eikä se tullut ns. yllätyksenä juuri kenellekään. Se, mikä kryptovaluuttojen nousuun varmasti vaikutti oli keskuspankin puheenjohtaja Jeremy Powell vakuuttava puhe siitä, ettei sen suurempaa korkojen nostoa ole välttämättä lähitulevaisuudessa näkyvissä. Kryptojen kurssinousut eivät kuitenkaan kestänyt pitkään, koska puhe korkojen nostosta jatkui nopeasti ja kryptojen kurssit lähtivät alaspäin. Tällä hetkellä Bitcoinin hinta pyörii 33,000 dollarissa ja kryptojen Fear & Greed indeksi näyttää lukemaa 11 eli ”extreme fear”. Viime viikolla lukema oli 28.

Lähde: Alternative.me

Portugalin uusi lakipykälä sallii kiinteistökaupat kryptovaluutoilla

Portugalissa sijaitsevat asunto on vaihtanut omistajaa, ja ostaja maksoi asunnon hinnan suoraan myyjälle kryptovaluutalla. Asunto ostettiin kolmella Bitcoinilla ilman euroiksi muuntamista uuden säännön nojalla, joka sallii Portugalissa kiinteistökaupat digitaalisilla valuutoilla. Aiemmin kryptovaluutat tuli muuttaa ensin euroiksi ennen kuin asunnon hinta voitiin maksaa myyjälle. Nyt kiinteistöhankinta voi olla 100 % krypto-operaatio, jossa digitaalinen raha vaihdetaan kiinteistön oikeuksiksi. Ennen kryptojen siirtoa on ilmoitettava fiat-varojen lähde – pankkitili, jolla krypto-omaisuuserät on aikoinaan ostettu ja kryptolompakon julkinen osoite on esitettävä. Uutiset kryptorahoitetusta kiinteistökaupasta tuli sen jälkeen, kun Espanjan keskuspankin julkaisema raportti paljasti, että Portugalin osuus kryptotransaktioiden määrästä euroalueella ylittää sen bruttokansantuotteen (BKT) painon yhtenäisvaluutta-alueen taloudessa. Lähde

Julkaisemme viikoittain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata Virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)