kryptouutiset

Kryptouutiset vko 38. Cardano saa älysopimukset ja Bitcoin todistaa mahtinsa

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Kryptouutiset viikolle 37. on nyt koottu. Bitcoinia siirrettiin muutaman miljardin dollarin edestä alle dollarin kuluilla. Walmartista levisi uutisointi Twitterissä, että Litecoinilla voisi maksaa vähittäiskaupoissa. OpenSean työntekijää syytetään sisäpiirikaupoista. Cardanon Alonzo päivitys tuo älysopimukset mukaan lohkoketjuun. Lue tarkemmat sisällöt alta!

Bitcoin todistaa mahtinsa

Tuntematon lompakko hyötyi Bitcoinin lohkoketjun alhaisista transaktiokuluista siirtäessään kahden miljardin dollarin edestä kryptovaluuttaa. Lohkoketjun datan perusteella maanantai-iltana käyty transaktio veloitti erittäin suuresta siirrosta vain 0.00001713 Bitcoinia, eli $0.78 dollaria. Kukaan ei voi tietää kuka transaktion on tehnyt, mutta se on todellakin todistanut kryptovaluuttojen ja Bitcoinin mahdin varainsiirrossa. Vastaavanlainen valuutan siirto ei perinteisillä rahamarkkinoilla olisi mitenkään mahdollista, ainakaan noin pienillä kuluilla. Kansainvälinen rahan siirto vie yleensä 1-4 työpäivää ja sisältää 1-3% kulun siirrettävästä rahasummasta. 2 miljardin kokoisella rahasummalla se tarkoittaisi kymmeniä miljoonia dollareita pelkästään siirrossa. Bitcoinissa siirto perustuu datan määrään, joten datassa miljarditkin ovat vain muutamia bittejä ja maksut sitä mukaan tietenkin.

Litecoinilla maksuja Walmartissa

Internetissä lähti uutisartikkeli leviämään erittäin nopeasti, missä kerrottiin maailman suurimmalla liikevaihdolla olevan yrityksen, Walmartin, ottavan vastaan Litecoinia maksuissaan kaupoissa. Moni ei tämän uutisen alkuperää tutkinut, ja se lähti leviämään sosiaalisessa mediassa erittäin nopeasti. Litecoinin Twitter sivusto myös innostuksissaan jakoi tämän uutisartikkelin mikä nosti sen uskottavuutta sosiaalisessa mediassa. Kymmenen minuutin päästä uutisen jakamisesta sen kuitenkin tajuttiin olevan vain suunniteltu huijaus, minkä yrityksenä oli nostaa Litecoinin hintaa ylöspäin ja tehdä voittoa myymällä omia sijoituksiaan. Litecoin yhdistys otti asiakseen erittäin nopeasti puhua sen vääryydestä ja pahoitteli jakamaansa uutisartikkelia sijoittajille. Walmartin osakkeisiin uutisella ei ollut vaikutusta ja Litecoinin hintaan muutamia kymmeniä prosentteja tunnin sisällä minkä jälkeen kaikki palautuivat normaaliksi.

Cardanon lohkoketjuun älysopimukset

Cardano on saanut onnistuneesti päivitettyä Alonzo hard forkin järjestelmäänsä, tuoden pitkään toivotun älysopimusmahdollisuuden Cardanon lohkoketjuun. Tämä ei tietenkään Cardanon kehitysnopeudella tarkoita sitä, että älysopimukset ovat valmiina. Niitä aletaan vasta testaamaan ja pikkuhiljaa tuomaan toimintaan. Monella Cardanon pitkäaikaisella seuraajalla on kovat odotukset uuteen päivitykseen, mutta se on vain ensiaskel älysopimuksissa. Cardanon kehityskaari on pitkäjänteinen ja hidas, mutta tarkkaan tutkittu ja analysoitu. Vaikka moni ei sitä näe, on Alonzo hard fork suuri harppaus Cardanon lohkoketjun kehitykselle ja siihen mitä he ovat luvanneet tuoda vuosien varrella.

OpenSea ja sisäpiirikaupat

OpenSea on Non Fungible Tokenien markkinapaikka, ja heidän johtotason työntekijänsä on syytettynä sisäpiirikaupoista. Nate Chastain, joka työskentelee OpenSean tuotepäällikkönä, on tehnyt sisäpiirikauppoja NFT taide-esineillä. Chastain on markkinoinut taidettaan etukäteen ja sitten ne ovat mysteerisesti ilmestyneet OpenSean markkinapaikan etusivulle, antaen Chastainille mahdollisuuden myydä omistuksensa nopealla voitolla. Internetissä on onneksi paljon salapoliiseja ja eräs Redditin käyttäjistä oli dokumentoinut koko transaktiohistorian. Syytöksien jälkeen Chastain ilmoitti twitterissä eronneensa työpaikastaan ja OpenSean tiedotteissa käytiin erittäin selvästi läpi, ettei työntekijät saa tehdä sisäpiirikauppaa missään nimessä.

Julkaisemme viikoittain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Kryptouutiset lukemalla saat ajankohtaisen katsauksen kryptovaluutoista. Muista seurata Virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutis nostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)