cardano alonzo päivitys

Cardano Alonzo-päivitys 2021

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Alonzo Hard Fork on ollut pitkään odotetun kehityksen tulos. Se mahdollistaa Cardanon lohkoketjun älysopimuksia käyttävät hajautetut sovellukset. Cardanoa on kutsuttu jo vuosia “haamuketjuksi” eli lohkoketjuksi, jonka arvo on miljardeja dollareita. Cardano pitää kuitenkin loppujen lopuksi todella vähän toiminnallisuuksia. Cardano on ollut jo vuosia pelkkää lupausta tulevasta hyvästä kehityksestä. Nyt odotus palkitaan ja tuloksia alkaa syntyä.

Alonzo-päivitys on suuri harppaus Cardanolle ja sen tulevaisuudelle, sillä sen avulla Cardanon lohkoketjussa voidaan ohjelmoida sovelluksia. Älysopimukset ovat koodinpätkiä, jotka suorittavat automaattisesti toimintoja lohkoketjussa. Alonzo päivityksen myötä muut käyttäjät voivat tehdä ja rakentaa alustalle älysopimuksia. Älysopimukset tekevät tietä natiiveille hajautetuille sovelluksille Cardanon lohkoketjuun.

Alonzo päivitys julkaistaan kolmessa eri osassa, jotka ovat: sininen, valkoinen sekä purppura. Jokainen näistä vaiheista tuo verkkoon lisää käyttäjiä. Uusia bugeja päästään korjaamaan, kun niitä löydetään ja kehittäminen etenee oikealla reitillä.

Miten Alonzo-päivitys muuttaa Cardanoa?

Cardanon ohjelmoitavuus tuo mahdollisuuksia hajautetuille maksupalveluille. Tämä on tärkeä kehitysaskel Cardanolle, sillä muissa lohkoketjuissa se on jo mahdollista. Älysopimukset mahdollistavat kahden tai useamman osapuolen vaihdannan ilman mitään ohjaavaa elintä, kuten pankkia siinä välissä. Kukaan ei voi pysäyttää tai säädellä miten lähetät varoja eteenpäin, vaan ennalta koodatut ehdot päättävät mitä tapahtuu. Älysopimukset ovat tärkeä osa hajautetun rahamarkkinoiden teknologiaa ja lohkoketju joka niitä voi pyörittää on suuressa kysynnässä.

Alonzo päivityksen myötä ohjelmoijat pääsevät tekemään älysopimuksia Cardanon omalla Plutus-ohjelmointikielellä, joka perustuu Haskell koodikieleen. Haskell valittiin Cardanon ohjelmointikieleksi siksi, että sillä pystyy tekemään paremmin validoitua koodia. Käytännössä virheitä on vähemmän ja koodi toimii kuten on suunniteltu. Haskellin luotettavuuden puolesta puhuu se, että sitä saatetaan käyttää esimerkiksi ydinvoimaloihin, sairaaloihin sekä lentokoneisiin liittyvissä järjestelmissä.

Alonzon myötä on siis mahdollista tuoda älysopimukset mukaan lohkoketjun toimintaan. Se ei kuitenkaan tarkoita vielä sitä, että ohjelmat olisivat heti valmiita. Cardanon kehitysprosessi on pitkäjänteinen ja hidas ja ihmiset ovat jo alkaneet närkästyä keskustelupalstoilla Cardanon älysopimusten hitaasta markkinoille viennistä. Alonzon kehitys on ollut pitkä, mutta se on huolellisemmin testattu, kuin muiden lohkoketjujen älysopimukset, joka yleensä tarkoittaa parempaa laatua ja lopputulosta.

Opi lisää Cardanosta

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Tilaa kryptouutiset suoraan sähköpostiisi!

Julkaisemme ajankohtaiset kryptouutiset joka maanantai. Pysy ajantasalla!

Vastuuvapaus: 79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)