Tesla osti bitcoinia

Bitcoinin vuosi 2021 näyttää erittäin lupaavalta! – Tesla osti Bitcoinia 1.5 miljardilla dollarilla…

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

8. helmikuuta Bitcoinin arvo pomppasi minuuteissa yli 5000 dollaria ylöspäin ja tämän nousun takana oli kukas muukaan kuin Elon Musk! Tuolloin aamulla tuli SEC:n saaman raportin muodossa tieto siitä, että Tesla osti Bitcoinia tammikuussa 1.5 miljardilla dollarilla. Tämä uutinen on todella iso, mutta en usko että se jää isoimmaksi mitä tänä vuonna tai edes tänä keväänä kuullaan Bitcoinin maailmassa. 

Elon Muskin yhteyttä Bitcoiniin on jo hetken aikaa spekuloitu. Viimeistään aihe nousi pinnalle, kun Elon Musk vaihtoi Twitter bioonsa tekstin “#Bitcoin”. Myös tuon tempauksen jälkeen Bitcoinin hinta nousi, mutta koska Musk ei tämän jälkeen puhunut aiheesta mitään, kurssi palasi äkkiä takaisin aikaisemmalle tasolle. Mutta nyt SEC:n saaman raportin muodossa, saimme tietää mistä tuo Muskin #Bitcoin juttu sai juurensa. Elon Musk ei omilla rahoillaan ollut ostanut Bitcoinia, vaan sitä oli ostanut Tesla käteiskassallaan. 

Tesla ilmoitti myös tuovansa lähitulevaisuudessa mahdollisuuden ostaa uusia Tesloja Bitcoinilla. Tämä on hyvä päätös Teslalle, sekä Bitcoinin hodlaajille. Koska mitä vähemmän ihmiset vaihtavat Bitcoinia Fiat-rahaksi, sitä vähemmän on kierrossa olevia Bitcoineja. Mitä vähemmän Bitcoineja on kierrossa, kun kysyntä pysyy samana tai nousee, sitä suuremmaksi Bitcoinin hinta nousee. Tietenkään yksin Tesla ei tällaista efektiä aiheuta, mutta Tesla näyttää hyvää esimerkkiä muille yrityksille!

 

Tesla näyttää muille isoille yrityksille esimerkkiä! 

Viime vuonna useampi isompi firma ilmoitti omistavansa Bitcoinia ja tarjoavansa erilaisia palveluja sitä vastaan. Yksi isoimmista uutisista oli se kun PayPal ilmoitti, että jatkossa heidän palvelujensa kautta pystyy tekemään kauppaa Bitcoinilla. Sen jälkeen PayPal on ostanut paljon tuota valuuttaa itselleen ja tarjoaa nykyään sen ostamista suoraan heidän palvelunsa kautta! Jatkossa voi siis käyttää Bitcoinia kaikissa palveluissa, joissa voit maksaa PayPalin avulla! 

Mutta Teslan Bitcoin ostolla on mahdollisesti paljon enemmän vaikutusta, kuin minkään muun yrityksen ostoilla aiemmin. Tesla on ensimmäinen S&P500 firma, jonka omistuksessa on Bitcoinia ja vielä erittäin valtava määrä. Tesla on tehnyt ennen tätä ostoa paljon työtä tutkiessaan mahdollisia etuja ja huonoja puolia Bitcoinin ostamisessa. Koska Tesla on päätynyt oston tekemään, on oletettava että siellä on päädytty Bitcoinin omistamisen hyötyjen peittoavat haitat. 

Kun Tesla näyttää muille S&P500 yrityksille, mitä hyötyä Bitcoinin omistamisesta on, kun sitä käteiskassaa löytyy, niin pian sieltä jo seuraava yritys ilmoittaa muuttaneensa käteistään Bitcoiniksi! Seuraavaa yritystä joka näin tekee, on jo todella paljon spekuloitu lähipäivinä. Yritys jonka nimeä paljon on uutisissa näkynyt on kaikille tuttu Apple! 

Applella on käteiskassaa lähes 200 miljardia dollaria… Siitä kun laittaisi edes prosentin bitcoiniin niin olis jo 2 miljardin sijoitus. Kun puhutaan tuollaisista summista, niin inflaation vaikutuskin alkaa näyttää isolta. Muutaman prosentin heikkeneminen tuollaisissa rahamäärissä tarkoittaa miljardeja dollareita ja bitcoinin avulla tuota inflaatiota vastaan pystyy taistelemaan! Applella on myös enemmän järkeä liikkua Bitcoinin maailmaan, kuin Teslalla, koska Applelta löytyy jo Apple Pay ja Apple Store joissa voitaisiin ottaa käyttöön Bitcoin maksuvälineenä. Silloin hyötyjiä olisi hetkessä satoja miljoonia. (Apple Payn käyttäjämäärä on yli 500 miljoonaa) 

 

Oma ennustukseni Bitcoinin kurssiliikkeistä! 

Tulevien kurssien ennustaminen on mahdotonta, mutta silti se on sellainen asia mitä ihmiset kyselevät jatkuvasti, joten koitetaas nyt hieman laskeskella miltä Bitcoin voisi näyttää loppuvuodesta! Bitcoinin kurssiliikkeet tulevat liittymään vahvasti juuri tällaisiin Teslan tekemiin ilmoituksiin sekä esimerkiksi ETF-rahastojen perustamiseen. Jos lähikuukausina joku muu S&P500 indeksissä oleva firma ilmoittaa muuttaneensa käteistään Bitcoiniksi, voi se räjäyttää kurssin nopeasti yli 100 000$. Mitä useampi firma näin ilmoittaa, sitä nopeammin kurssi nousee. Firmojen omistus Bitcoinissa myös saa ihmiset sijoittamaan Bitcoiniin välillisesti, nimittäin ostamalla kyseisen firman osaketta! Tietenkin suurimmalla osalla firmoista prosentuaalinen määrä jonka ne omistavat Bitcoinia on todella pieni.

Toinen iso tekijä on tuo ETF-rahasto. ETF-rahastojen vaikutus Bitcoiniin on todella iso, koska se tekee bitcoinista sijoituskohteen johon ensinnäkin on helpompi meidän yksityissijoittajien tehdä sijoituksia. Jonka lisäksi myös isojen hedgerahastojen on helpompi perustella sijoituksensa Bitcoiniin, kun sen voi tehdä ETF:n kautta. Jos ETF-rahasto Bitcoiniin saadaan tehtyä, se nostaa Bitcoiniin tulevaa rahaa todella isossa mittakaavassa. 

Näiden asioiden siivittämänä Bitcoinin kurssi voisi nousta tänä vuonna lähemmäs 200 000$, jopa sen ylikin. Mutta niin kuin sanoin, ennustaminen on mahdotonta, joten täytyy vain odotella ja toivoa parasta!

 

– Lari Heinonen / Mihin Sitä Säästäis?

YouTube ja Nettisivu: https://linktr.ee/Mihinsitasaastais

Tilaa kryptouutiset suoraan sähköpostiisi!

Julkaisemme ajankohtaiset kryptouutiset joka maanantai. Pysy ajantasalla!

Vastuuvapaus: 79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)