Bitcoin

Bitcoin liikkuu, altit ei.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Viimeisen parin viikon aikana ollaan nähty Bitcoinin tekevän erittäin kovaa liikettä ylöspäin. Samana aikana kuitenkin suuret altcoinit on lähinnä mörninyt paikallaan. Miksi Bitcoin on se joka liikkuu ja nähdäänkö Ethereumin ja Cardano nousevan vielä?

Kryptomarkkina on Bitcoin vetoinen!

Tällä hetkellä markkina on siis Bitcoin vetoinen, eli Bitcoiniin valuu kaikki mahdollinen raha, jotta treidaajat jne. pystyy hyötymään tilanteesta mahdollisimman hyvin. Tämä näkyy alteissa punaisina päivinä, mutta lopulta nekin jatkaa nousuaan. Eli tällä hetkellä nousu vuorottelee Bitcoinin ja altcoinien välillä. Isoja nousuja ei tehdä yhdessä vaan erikseen. Tämän nousun myötä myös Bitcoinin markkinaosuus on alkanut nousta ja kirjoitushetkellä se on jo yli 46%. Tämä on tuttu tilanne niille jotka on ollut kryptomarkkinassa pidempään, ennen altcoinit ei pahemmin ilman Bitcoinia liikkuneet. Sen jälkeen kuitenkin altcoin markkina on kasvanut jo todella isoksi joten on hienoa nähdä, että Bitcoinilla yhä on näin vahva vaikutus!

Bitcoinilla on nyt viimeiset hetket menossa ennen kuin ylitetään vanha ATH, joka on siinä noin $65 000 kohdalla. Nyt tässä kohtaa on mukava olla sitä porukkaa, joka kokoajan uskoi tämän nousun saapuvan. Moni myi varmasti kevään dropin jälkeen kryptonsa medioissa jylläävien ”Bitcoin tulee romahtamaan lisää” otsikoiden takia. Jos ja kun Bitcoin jatkaa ATH lukeman ohi, nousee pikaisesti yli $100k ja jatkaa vielä menoansa, noista kevään myyjistä monet tulee takaisin. Näiden ihmisten takia tätä sisältöä tehdään, jotta he ymmärtäisivät millainen kryptomarkkina on. Täällä mennään kovaa ylös ja alas, joten täytyy olla valmis vuoristorataan. Kun on pari kertaa polttanut näppinsä, alkaa varmasti tutkia asioita lisää ja silloin me sisällön tuottajat odotellaan täällä ja YouTuben puolella aiheesta kertovien videoiden kanssa!

Merkkejä jotka näyttävät nousun jatkuvan:

  • BTC vapaana oleva määrä on todella pieni
  • suuri osa Bitcoineista on hodlaajien lompakoissa
  • suurin osa transaktioista on isoja (>$10milj) eli siirtoja tekee instituutiot ei yksityssijoittajat
  • yksityissijoittajien rahoja siis vasta odotellaan
  • louhijat on lopettanut BTC myymisen ja odottaa hintojen nousevan

Koska altcoinit alkaa nousta?

Altcoinien puolella nousua ollaan nähty muutamissa koirakolikoissa (SHIB ja FLOKI), mutta muuten siellä on ollut aika hiljaista. Niinä päivinä kun BTC ei ole tehnyt nousua, ollaan nähty isoimmissa alteissa liikkeitä ylöspäin. Esim. eilen (14.10.) nähtiin Ethereumissa melkein 10% nousupäivä, mutta Ethereum on silti jäljessä Bitcoinin verrattuna. Niin kuin aluksi kerroin, yhdessä ei nousta vaan erikseen.

Isompaa nousua alteissa odotan näkeväni vasta kun Bitcoin on kivunnut ATH päälle ja on löytänyt seuraavan tukitason. Toki alteissa tasaista pientä nousua nähdään varmasti siihenkin asti, mutta isompi liike saadaan kun BTC rauhoittuu hetkeksi. Pitkäaikaiselle sijoittajalle tämä tieto on toki täysin turha, koska katse on niin paljon pidemmällä. Toki itsekin olen sellainen, mutta kiinnostus seurata liikkeitä on silti suuri.

Cardanon huonosta syyskuusta tein juuri videon, jossa käyn läpi sitä miksi en ole huolissani ADA:n tulevaisuudesta, vaikka laskua ATH lukemasta on tullutkin. Cardanon ADA nousi syyskuun alkuun mennessä tosi kovaa vauhtia, koska siellä odotettiin älysopimuksia. Tämän uutisen pohjalta treidaajat ja kryptovalaat lähti toteuttamaan suunnitelmiaan ja nosti ADA:n todella nopeasti yli $3. Älysopimusten saapumisen jälkeen hinta lähti laskuun ja on nyt palannut sille tasolle, jolla mm. Ethereum on. Tästä suunta on ylöspäin kunhan tilanne on yleisesti alteille parempi!

– Lari Heinonen / Mihin Sitä Säästäis?

YouTube ja Nettisivu: https://mihinsitasaastais.fi/linkkipuu/

Tilaa kryptouutiset suoraan sähköpostiisi!

Julkaisemme ajankohtaiset kryptouutiset joka maanantai. Pysy ajantasalla!

Vastuuvapaus: 79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)