kryptomarkkina ukraina

Kryptojen alamäki jatkunut jo melkein 4 kuukautta – Ukrainan kriisi jännittää markkinoita..

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Huomenna alkaa maaliskuu ja jos Bitcoinin hinta on alle $38400 vuorokauden vaihtuessa, niin Bitcoinille tulee neljäs punainen kuukausikynttilä putkeen. Viimeksi näin pitkä laskuputki on ollut vuonna 2018, kun oli kryptohistorian pisin karhumarkkina käynnissä. Nyt laskuun on monia syitä, joista viimeisimpänä on hirveä tilanne Ukrainassa eli Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Tällaisena aikana ihmisten kiinnostus sijoituskohteisiin pienenee, joka näkyy esimerkiksi näyttökertojen ja blogin lukijoiden määrän pienentymisenä. Tällaiset ajat on kuitenkin historiallisesti ollut niitä parhaita ostopaikkoja, jonka takia itsekin olen tässä viime kuukaudet ollut ostotuulella.

Onko kryptomarkkinan käännettä näkyvissä?

Niin kuin mainitsin, on kryptomarkkina ollut laskussa jo monta kuukautta. Laskun syy on ollut pääasiassa kasvava inflaatio, FED:n koronnostopaineet ja nyt viime viikkoina myös Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Ukrainan tilanteesta olen puhunut YouTuben puolella jo muutamalla videolla ja pääasia sieltä on se, että yleensä konfliktien ja sotien aiheuttamat markkinalaskut ovat väliaikaisia. Mitä pidemmäksi tällainen tilanne kuitenkin venyy ja etenee erilaisiin tilanteisiin, sitä pidempään markkinassakin on epävarmuutta. Ja se on nähtävissä tänään, kun pörssit Euroopassa aukesi miinukselle, kun viime viikko päättyi kuitenkin erittäin kovaan nousuun.

Viime viikon lopulla oli siis jo pientä ajatusta siitä, että markkina voisi jo alkaa miettiä muita asioita. Mutta viikonlopun aikana EU mm. ilmoitti uusista pakotteista ja Venäjä pelotteli ydinuhalla. EU:n pakotteet ovat nyt jo sen verran kovia, että vaikutusta markkinaan nähdään varmasti. Venäjän isoimmat pankit mm. suljettiin SWIFT:n ulkopuolelle, joka on siis maailmanlaajuinen järjestelmä rahan liikuttamiseen. Venäläisillä pankeilla ei siis ole käytännössä mahdollista siirtää rahojaan enää mihinkään Venäjän ulkopuolelle. Tämä vaikeuttaa kaikkien Venäläisten yritysten toimintaa, yksityishenkilöiden päivittäisiä asioita sekä tietenkin myös Venäjän kanssa tai Venäläisten yritysten kanssa yhteistyötä tekevien yritysten toimintaa. Eli vaikutus ei jää siis vain Venäjän sisäiseksi, vaan vaikutusta tulee maailmanlaajuisesti.

Kryptomarkkina elää nyt muun markkinan kanssa yhteiseloa, varsinkin teknologiaosakkeiden liikkeitä kryptot näyttää seuraavan. En siis odota näkeväni kryptomarkkinassa mitään erilaista liikehdintää, mitä pörsseissä nähdään. Epävarmuus tulee olemaan molemmissa korkealla, vaikkakin myös käänne voi olla lähellä. Pakotteet kuitenkin pitkittävät ongelman selviämistä, eli kannattaa varautua markkinan rajuihinkin liikkeisiin tulevien kuukausien aikana.

Keskuspankkien koronnostojen lykkäykset mahdollisia!

Nyt on ollut mediassa myös juttua siitä, että koronnostoja voitaisiin mahdollisesti lykätä. Markkinat on sen verran epävarmassa tilanteessa, laskua on nähty ja talouteen on tulossa isku tämän tilanteen takia, joten rahapolitiikan kiristäminen ei ehkä ole enää järkevää. Inflaatioon on kyllä tulossa lisäiskua öljyn ja raaka-aineiden hinnannousujen takia, mutta jos kulutus vähenee sodan tuomien jännitteiden takia, ei tavaroiden hinnat oletettavasti jatka nousuaan. Tulevaisuus on siis kysymysmerkkien ympäröimä, koska tässä on niin monta erilaista muuttujaa nyt mukana.

Koronnostot vaikuttaisivat kryptoihin negatiivisesti ja korkojen nostojen lykkääminen olisi positiivinen asia kryptomarkkinalle. Mutta toisaalta korkojen nostojen lykkääminen tarkoittaisi sitä, että tilanne markkinassa on muuten heikompi, joka toisaalta pienentää ihmisten sijoitusintoa ja näkyisi siten sijoitusten hinnoissa mahdollisena laskuna. Pitkäjänteisenä sijoittajana on mun ollut kuitenkin helppo päättää jatkaa sijoittamista kaikkiin sijoituskohteisiini, eli siis myös kryptoihin (pääasiassa BTC ja ETH). Uskon kryptojen olevan yhä tärkeämpiä tulevaisuudessa ja katse on siellä kymmenien vuosien päässä. Sijoitusten tuotot tänä vuonna voi jäädä todella pieniksi, mutta pitkällä sijoitushorisontilla ei lyhyen aikavälin huono tuotto harmita lainkaan.

Kryptoja on lahjoitettu Ukrainalle jo lähes $10milj. edestä!

Ukrainan virallinen Twitter tili ilmoitti muutama päivä sitten lompakot joihin voi lahjoittaa Bitcoinia, Etheria ja USDT:tä. Kirjoitushetkeen mennessä lahjoituksia noihin lompakoihin on tullut jo melkein $10milj. edestä. Tämän lisäksi monen projektin takana olevat henkilöt ovat ilmoittaneet olevansa valmiita lahjoittamaan muita kryptovaluuttoja jos lompakot niille ilmoitetaan. Esimerkiksi Vechaninin perustaja Sunny LU ilmoitti lahjoittavansa $8milj. edestä Vechainia jos lompakko sille tehdään. On mahtava nähdä, että kryptomarkkina on myös mukana tukemassa Ukrainaa tässä kauheassa tilanteessa. Muistakaa kuitenkin tarkastaa lompakoiden aitous jos lähdette näihin lahjoittamaan. Esimerkiksi ERC-20 lompakko löytyy täältä ja se on myös nimetty sen mukaisesti!

– Lari Heinonen / Mihin Sitä Säästäis?

YouTube ja Nettisivu: https://mihinsitasaastais.fi/linkkipuu/

Tilaa kryptouutiset suoraan sähköpostiisi!

Julkaisemme ajankohtaiset kryptouutiset joka maanantai. Pysy ajantasalla!

Vastuuvapaus: 79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)