dogecoin

DOGE ei noussut 1$ ja se ei yllättänyt lainkaan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Nyt viikonloppuna on taas tullut vastaan tilanne, mikä varsinkin virtuaalivaluuttamarkkinoilla on tosi yleistä. Eli siis Dogecoinin hinnannousta spekuloitiin tosi vahvasti ja odotettiin sen nousevan kovasti, kun lauantaina Elon Musk oli juontamassa SNL:n. Ja etukäteen arveltiin, että Elon musk ja koko Saturday night liven porukka toisi mukaan Dogeen liittyviä sketsejä ja muuta juttua. Ja näiden sketsien takia ihmiset uskoivat, että koska niissä puhutaan Dogesta televisiossa, niin dogecoinin hinta räjähtäisi. Oletus oli, että mentäisiin vihdoin sen yli 1 dollarin hinnan mihin se nyt on tässä yrittänyt tähdätä. Mutta niinkuin vähän arvelin niin tässä kävi juuri sillä tavalla, kun aiemminkin on nähty, eli buy the rumour sell the news.

Dogecoinin hinta nousi ennen tätä viikonlopun ohjelmaa reippaasti ja kävi muistaakseni melkein 0.80 dollarissa. Kun ohjelma alkoi, niin aika lailla heti suunta lähti alaspäin. Ja se mikä Dogesta lähti niin se nähtiin suoraan ETH hinnassa. Ethereum onkin tässä kirjoitushetkellä uudessa ATH lukemassa yli 4100$…

Ja vaikka korjausliike dogecoinilla olikin ”vain” 50 sentin paikkeille mikä on tosi paljon korkeammalla kuin alkuvuodesta, niin tällaiset tapahtumat voi olla varsinkin aloittelijoille tosi vaikeita ja sellaisia missä voi käydä tosi huonosti. Koska monet niistä, jotka puhuvat Dogecoinin yltävän dollariin tai jopa kahteen dollariin, on ostaneet sitä alle 10 sentin hinnoissa. Kun tällaista tyyppiä seuraava aloitteleva sijoittaja hyppää mukaan vasta yli 70 sentin hinnassa ja se korjausliike tapahtuu esim. nyt SNL aikaan. Niin tässä kohtaa, kun oma sijoitus on yli 30% miinuksella, ei siinä monella ole kanttia pysyä kiinni markkinassa, vaan myydään sitten tappiolla ja unohdetaan sijoittaminen kokonaan. Vaikka tärkeää olisi lähteä pitkäjänteisesti sijoittamaan sellaisiin kohteisiin, joiden potentiaalinen kasvu on monen vuoden kestävää!

Päivätreidaus vs. Järkevä sijoittaminen

Tässä pitää siis eritellä treidaaminen ja pitkäjänteinen järkevä sijoittaminen toisistaan kokonaan. Tällaiset lyhyen aikavälin kauppojen tekemiset, shorttaaminen ja longaaminen ei todellakaan liity mitenkään siihen järkevään pitkäjänteiseen sijoittamiseen. Päivätreidaaminen on tosi haastavaa ja se kannattaa jättää ammattilaisille. Tai jos siihen lähtee itse, niin sit ainakin tekee selväksi sen, että käyttää siinä vaan sellaista rahaa minkä on todella valmis häviämään. Ja ymmärtää, että ne rahat on sellasia mitkä suurella todennäköisyydellä tulee pienenemään.

Dogecoinin perustajat ovat todenneet sen olevan vitsi ja sen kehitystyö ei ole edennyt viimeisten vuosien aikana yhtään. Kuinka pitkälle meemiarvo sen vie, se jää nähtäväksi, mutta hyväksi pitkäaikaiseksi sijoituskohteeksi sitä on kyllä vaikea kuvata. Teknisesti se on ihan toimiva kryptovaluutta ja sillä on pientä käyttöä mm. tippaustarkoituksissa. Mutta sen käyttö tai käytettävyys ei ole mitään verrattuna siihen, mitä esim. Ethereumin tai Bitcoinin avulla pystyy tekemään ja tehdään jo tälläkin hetkellä.

Tällä hetkellä ihmiset tuntuvat juoksevan näiden todella riskialttiiden sijoituskohteiden perässä, ilman ymmärrystä siitä, että riskit voi olla tosi suuria. Toivon vain todella, että näistä meemikolikoista saadut voitot sijoitetaan järkevästi ja meemikolikkojen aiheuttamat tappiot eivät ole liian suuria. Monille voi jäädä isoista tappioista tosi suurta antipatiaa koko sijoittamista kohtaan, joka toisaalta satuttaa vain sen yksilön sijoitustuottoa.

Siksi koitankin videoissani ja teksteissäni aina muistuttaa muutamaa asiaa:
– Sijoita vain rahaa, joka sulla on varaa hävitä
– Sijoita pitkäaikaisesti, jos tarvitset rahat vuoden sisällä, laita ne säästötilille
– Hajauta, Hajauta, Hajauta!
– Älä FOMO:ta sisään sijoituksiin, yleensä siinä kohtaa on jo liian myöhäistä

– Lari Heinonen / Mihin Sitä Säästäis?

YouTube ja Nettisivu: https://mihinsitasaastais.fi/linkkipuu/

Tilaa kryptouutiset suoraan sähköpostiisi!

Julkaisemme ajankohtaiset kryptouutiset joka maanantai. Pysy ajantasalla!

Vastuuvapaus: 79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)