El Salvador Bitcoin

El salvador otti Bitcoinin käyttöön virallisena valuuttana!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Pitkään on nettikeskusteluissa suurena huolena ollut virtuaalivaluuttojen tulevaisuudessa se, että valtiot alkaisivat kieltämään Bitcoinia tai muita isoja virtuaalivaluuttoja. Nyt kuitenkin El Salvador näytti esimerkkiä ja vei tällä viikolla läpi lain, joka teki Bitcoinista virallisen valuutan. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisen yrityksen täytyy ottaa vastaan Bitcoineja asiakkailta, ostoja voi tehdä ilman pääomaverotuksesta huolehtimista ja El Salvador tuo kansalaisilleen valuutan, joka ei kärsi suuresta inflaatiosta vaan jopa vastakkaisesta eli deflaatiosta.

Tämä on ehdottomasti yksi isoimmista uutisista joita Bitcoinille on vuosien varrella tullut ja tämä El Salvadorin päätös on saanut myös muita maita pohtimaan samaa! 

Miten Bitcoin toimii maksuvälineenä?

El Salvadorissa käyttöön on otettu Strike niminen palvelu, joka hyödyntää Bitcoin päälohkoketjua sekä sen päälle rakennettua toista kerrosta eli Lightning verkkoa. Tämän palvelun avulla pelkästään älypuhelimen omistamalla, kuka tahansa voi käydä kauppaa Bitcoinilla. Tämän sovelluksen on luonut Zap Inc. niminen yhdysvaltalainen yritys, jonka nuori toimitusjohtaja oli isossa roolissa tässä El Salvadorin tekemässä päätöksessä. Maassa ei toisaalta siis ole rajattu käyttöä pelkästään tähän palveluun, mutta Strike vei palvelunsa maahan alkuvuodesta ja käyttäjien määrä siellä on räjähtänyt käsiin. Tarvetta palvelulle siis todellakin oli!

Lightning verkossa valuuttana ei käydä kauppaa niillä itse Bitcoineilla, vaan käytetään Satosheja, joka on pienin Bitcoinin osa eli 100 miljoonasosa Bitcoinista. Lightning verkossa siirtojen hinnat on niin pieniä, että Striken palvelussa siirtohintoja ei tarvitse maksaa. El Salvadorissa kansalaisilla on siis nyt käytössä valuutta jonka arvo nousee vuosi vuodelta ja jonka kanssa kaupan käyminen on täysin ilmaista. Tällainen järjestelmä tuntuu täällä Euromaailmassa asuvalle todella oudolta, koska täällä on totuttu siihen, että rahan arvo heikkenee ja korkoa rahalle ei saa ellei sitä laita sijoituksiin kasvamaan! Toki maksaminen Euroilla näyttää asiakkaille olevan ilmaista, mutta maksupäätteiden kulut ja käteisen käytön kulut otetaan tietenkin takaisin korkeammissa tuotteiden hinnoissa. Eli ei se maksaminen täällä oikeasti ilmaista ole, vaikka maksupäätteen käyttämisestä ei erikseen mitään maksua menekään.

Bitcoinia ei siis itsessään ole siis verrattavissa Euroihin tai Dollareihin, vaan sitä pitää verrata kultaan. Bitcoin + Lightning verkko on nykypäiväinen versio kultarahasta! Verrattuna kullan siirtämiseen ympäri maailmaa, on Bitcoinin päälohkoketjulla siirtojen tekeminen todella halpaa ja tehokasta. Bitcoinia voi siirtää satojen miljoonien dollarien arvosta ympäri maailmaa hetkessä ja todella halvalla. Tietenkin jos siirto on vain satojen dollarien arvoinen, on silloin muutaman kympin siirtokulu todella iso. Sen takia pienempiin siirtoihin vaaditaankin juuri Lightning verkkoa tai muita Second Layer vaihtoehtoja.

Muut maat ilmoittaneet kiinnostustaan Bitcoiniin!

Twitterissä on jo pidempään ollut trendi, jossa Bitcoinin puolella olevat henkilöt vaihtavat profiilikuvakseen sellaisen, jossa heillä on lasersilmät. Ensinnäkin tää on ehkä yks hienoimmista markkinointikampanjoista jota oon nähnyt, mutta sen lisäksi on ollut nyt lähipäivinä hienoa huomata yhä useampi poliitikko lasersilmien kanssa! El Salvadorin presidentti vaihtoi itselleen sellaisen profiilikuvan heti viime viikonlopun julkistuksen jälkeen ja sen jälkeen samanlainen vaihdos ollaan nähty mm. näiden maiden poliitikoilta: Paraguay, Panama, Argentiina, Brasilia, Kolumbia ja Meksiko! 

Eli varsinkin Latinalaisessa Amerikassa on nähty politiikoilta kiinnostusta ottaa Bitcoin osaksi järjestelmää. Seuraavaksi odotellaan kuinka nopeasti joku toinen maa oikeasti pistää asiaa eteenpäin. Tässäkin Strike on todella isossa roolissa, koska he tulevat julkaisemaan suunnitelman jonka avulla El Salvador vei tämän päätöksen maaliin asti. Koska tietenkään tällaisen järjestelmän käyntiin saattaminen ei välttämättä ole nopeaa tai helppoa, mutta nyt pohjatyö sille on tehty ja pian se on jokaisen maan luettavissa, ilmaiseksi!

– Lari Heinonen / Mihin Sitä Säästäis?

YouTube ja Nettisivu: https://mihinsitasaastais.fi/linkkipuu/

Tilaa kryptouutiset suoraan sähköpostiisi!

Julkaisemme ajankohtaiset kryptouutiset joka maanantai. Pysy ajantasalla!

Vastuuvapaus: 79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)