Ethereum

Ethereum uudessa ennätyshinnassa!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Ethereum on tuottanut mun kryptovaluuttasalkussa tänä vuonna paremmin kuin Bitcoin ja mulla onkin itseasiassa isompi omistus Ethereumissa! Nyt ETH on kivunnut jo kevään ennätyshinnan yli ja on tasaantunut tuonne $4500 hintaan. Moni povailee Ethereumin hinnan nousevan tänä vuonna jopa $10 000, mutta kieltämättä kuulostaa aika isolta kasvulta. Innolla kuitenkin seuraan, jos tuollainen nousu nähdään! Käydään tässä blogissa läpi hieman niitä syitä, joiden takia Ethereum nyt sitten on nousussa.

Miksi Ethereum on nousussa?

Ethereum on viimeisen kuukauden aikana noussut yli 33%, jota on ajanut muutama asia. Ensimmäisenä katalyyttina nousulle on se, että Bitcoin on ollut nousussa. Kryptomarkkinassa Bitcoin on aina ennen ollut se, joka ohjaa koko markkinan liikkeitä. Bitcoin nousi lokakuussa todella reippaasti ja tämä nousu tarttui myös Ethereumiin ja muihin altcoineihin. Nyt marraskuun alettua Bitcoinin nousu muuttui sivuttaisliikkeeksi ja tämä heijastuu altcoineihin nousevana trendinä. Bitcoinin markkinaosuuden pienentyessä, altit tekevät kasvua ylöspäin!

Meemikolikot tuovat Ethereumia esiin!

Toisena hintaa nostavana trendinä täytyy tuoda esiin meemikolikot. Viimeisen kuukauden aikana internetissä on suurta hypeä nauttinut mm. SHIB token eli Dogecoinista inspiraation saanut meemikolikko. Kävin SHIB tokenia läpi YouTuben puolella, joten jos kiinnostaa tästä aiheesta tietää lisää, kurkkaa video. Nämä nostavat Ethereumia sen takia, että nämä meemitokenit on monesti luotu Ethereumin lohkoketjulle. Tämä ei suoraan mitenkään nosta Etherin hintaa, mutta se tuo huomiota Ethereumiin jonka kautta ihmiset huomaavat teknologian potentiaalin. Tämän lisäksi SHIB token on ollut yksi isoimmista Etherin polttajista viimeisen kuukauden aikana.

Etheriä on poltettu pois jo yli $3 miljardin edestä!

Ethereumiin syksyllä tullut EIP-1559 päivitys toi mukanaan Etherin polttamisen. Eli jokaisen transaktion yhteydessä Etheriä poltetaan pois, joka hidastaa sen määrän kasvua tai jopa voi luoda siitä deflatorisen kryptovaluutan. Tähän mennessä tuon päivityksen jälkeen Etheriä on poltettu pois 759 392kpl, joka on tällä hetkellä dollareissa melkein $3.5 miljardia. Tuo on 62% kaikesta sen jälkeen luodusta Etheristä, joten todellakin iso vaikutus tällä on ollut Etherin määrän kasvuun. Poltettava määrä tulee kasvamaan sitä mukaa, mitä enemmän transaktioita tehdään. Kasvun hidastuminen pienentää tarjontaa ja tarjonnan pienentyessä kasvava kysyntä luo hinnalle kasvupaineen. Monilla muillakin kryptovaluutoilla tapahtuu polttamista, tällä halutaan estää mahdollisen inflaation vaikutus.

Muutos kohti ETH2.0 lähenee!

Muutama viikko sitten saatiin taas uusi päivitys Etherumin verkkoon ja tämä päivitys on suuri harppaus kohti Ethereum 2.0, eli sitä että Ethereumista tulee Proof Of Stake järjestelmä. Uudessa päivityksessä, jota kutsutaan nimellä Altair, tuotiin Beacon lohkoketjulle monia tärkeitä ominaisuuksia. Tarkoituksena on loppujen lopuksi yhdistää Ethereumin nykyinen POW lohkoketju tähän Beacon lohkoketjuun, josta jäljelle jää ETH2.0. Tämä päivitys oli iso uutinen Ethereumiin sijoittaville, sillä ETH2.0 ollaan odotettu jo pitkään ja tämä päivitys vie meitä lähemmäs lopullista kohdetta. Tällä hetkellä näyttää, että ETH2.0 päivitys tapahtuu vuoden 2022 keväällä, mutta saa nähdä koska se oikeasti saadaan käyntiin.

Ether mikro-futuurit saapuvat!

Viimeisenä positiivisena ajurina Ethereumille on CME Groupin ilmoitus aloittaa Ether mikro-futuurien kaupankäynti. Mikro-futuurit ovat 1/10 Etherin hinnasta, joten kauppaa voi käydä pienemmillä summilla. CME:llä on jo samanlainen tuote mm. Bitcoinista, mutta nyt tällainen haluttiin tuoda myös Etherille, koska Etherin kysynnässä ollaan nähty selkeää kasvua. CME avasi Ether futuurit vasta tämän vuoden helmikuussa, joten aika nopeasti saatiin myös mikro-futuurit tähän kaveriksi. Seuraava iso uutinen voisi olla se, että SEC myöntäisi luvan Ether futuuri ETF:lle ja onkin huhuttu, että tällainen saataisiin jenkeissä ennen Spot Bitcoin ETF-rahastoa.

Paljon positiivisia asioita on siis Ethereumin ympärillä ja Ethereum on näyttänyt aikovansa pysyä kryptolistalla kakkospaikalla. Jää nähtäväksi millaisen muutoksen tuo tuleva ETH2.0 tuo tilanteeseen, saako se luotua Ethereumin ympärille hypeä joka veisi sen jopa Bitcoinin ohi markkina-arvossa? En tiedä, mutta innostavalta näyttää Ethereumin tulevaisuus!

– Lari Heinonen / Mihin Sitä Säästäis?

YouTube ja Nettisivu: https://mihinsitasaastais.fi/linkkipuu/

Tilaa kryptouutiset suoraan sähköpostiisi!

Julkaisemme ajankohtaiset kryptouutiset joka maanantai. Pysy ajantasalla!

Vastuuvapaus: 79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)