Isoja päivityksiä virtuaalivaluuttoihin tulossa! (ETH, BTC ja ADA)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Virtuaalivaluuttojen kehitystyö on pääsääntöisesti hidasta, mutta päivityksiä kaikkiin tulee kuitenkin säännöllisen epäsäännöllisesti. Tänä vuonna päivityksiä ollaan nähty jo Cardanoon johon lisää päivityksiä tänä vuonna on tulossa, mutta päivityksiä tulee myös kahteen isoimpaan eli Bitcoiniin ja Ethereumiin! Ethereumin tulevasta EIP 1559 päivityksestä oon täällä blogissa ja YouTubessa jo keskustellutkin, mutta Bitcoinin päivitystä en ole vielä läpikäynyt!

Bitcoin Taproot päivitys!

Bitcoinin kehitystyö on näistä kolmesta ehdottomasti hitainta, mutta se ei tarkoita sitä etteikö Bitcoinia kehitettäisi kokoajan aktiivisesti eteenpäin. Tuleva Taproot päivitys on useamman päivityksen kokonaisuus, joka on yksi isoimmista päivityksistä ikinä Bitcoinin historiassa! Taproot päivityksestä löytyy paljon informaatiota netistä (mm. täältä), mutta lyhyesti kyseessä on päivitys, joka parantaa siirtojen turvallisuutta ja yksityisyyttä, laajentaa lohkoihin mahtuvan valuutan määrää sekä tuo yhä laajempia älysopimuksia Bitcoiniin.

Taproot päivitystä on kehitetty jo monta vuotta ja sen toi ehdotuksena esiin Gregory Maxwell vuonna 2018. Sen jälkeen asiaa on viety eteenpäin ja kehitetty päivitystä sellaiseksi, joka menisi läpi. Jotta päivityksen voi saada läpi, tarvitsee yli 51 prosenttia louhijoista saada sen päivityksen taakse. Tämän ansiosta Bitcoin on myös todella hajautettu järjestelmä. Sitä ei voi hallinnoida ilman, että sulla on yli 51 prosenttia louhijoista puolellasi, joka vaatii siis 51% Bitconin energiankulutuksesta ja laskentatehosta.

Cardanoon tulee syksyn alussa älysopimukset!

Ethereumissa älysopimukset on ollut käytössä jo pitkään ja niiden avulla Ethereum on ollut myös johtavassa asemassa DeFi alustoissa sekä Dappseissa. Nyt syksyllä tulee asiaan muutosta, kun Cardano tuo omaan lohkoketjuunsa myös älysopimukset. Tämä on todella iso askel Cardanolle ja se tulee varmasti syömään Ethereumin kasvusta! DeFi on varsinkin todella iso sektori, jossa kasvua tullaan näkemään tulevina vuosina ja sinne Cardano haluaa osaksi.

Cardanon perustaja Charles Hoskinson on puhunut tulevista älysopimuksista todella isona asiana Cardanolle. Hoskinson on monesti keskustellut siitä miksi Cardano on näissä asioissa jäljessä ja perustellut sitä mm. sillä että Cardano tehdään kerralla oikein ja paremmin kuin kilpailijat! Toki on muutamia ongelmiakin ollut matkalla, mm. Hoskinson on puhunut siitä miten Haskell (heidän käyttämänsä ohjelmointikieli) ei ollut valmis vielä siinä kohtaa, kun sitä päätettiin käyttää. Sen johdosta Cardanon koodi kirjoitettiin muutamaan otteeseen uudestaan, mutta nyt POS on Cardanossa toiminnassa ja nyt kohti älysopimuksia! Se jää nähtäväksi kuinka iso osa Cardanon paremmuudesta keromisesta on vain perustajan markkinointia, mutta tähän mennessä Cardano on kyllä yllättänyt päivityksillään, enkä usko että se jää siihen. Odotan jo innolla millaisia liikkeitä Cardanoon tulee sen jälkeen, kun älysopimukset on aktivoituna!

Tulevina vuosina myös yhä enemmän tullaan hyödyntämään lohkoketjuja ja älysopimuksia yhä pienemmissä ja päivittäisissä asioissa. Mm. luodaan taksisovelluksia, joiden sopimukset eivät olekaan yritysten käsissä vaan luodaan älysopimuksia jotka viedään läpi lohkoketjun avulla. Tällä voidaan parantaa näiden yrittäjien tuloja, sekä luoda läpinäkyvää liiketoimintaa molempiin suuntiin!

Ethereum EIP 1559 päivitys lyhyesti!

Ethereumin päivityksestä olen tosiaan hieman jo keskustellutkin, mutta käydään tässä yhteydessä pääpointit aiheesta myös läpi. Eli EIP 1559 on iso muutos Ethereumin toimintaan ja varsinkin siirtoihin liittyviin kuluihin tulee isoa muutosta! EIP 1559 muuttaa tämänhetkisen siirtopalkkiot jne. sellaiseksi, jossa lohkopalkkio ei menekkään louhijalle vaan se poltetaan kokonaan pois. Eli Ethereumin määrän kasvaminen hidastuu tai sen määrä voi paikoitellen jopa pienentyä.

Uusi päivitys ei ole saanut louhijoiden keskuudessa suurta innostusta, koska arvioiden mukaan se tulee laskemaan louhijoiden tuloja noin 20-30%. Kuitenkin pitkällä aikavälillä uskoisin, että louhijatkin ovat tyytyväisiä tähän muutokseen, koska se luo potentiaalia hinnan kasvamiselle. Koska kun määrä kasvaa hitaammin tai pienenee ja kysyntä pysyy samana alkaa hinta nousemaan. Ja kun Ethereumin hinta nousee, myös louhijoiden dollarimääräinen tuotto kasvaa!

Paljon siis on tänä vuonna tapahtumassa isoimpien virtuaalivaluuttojen kanssa ja tämän lisäksi monet muut top 10 virtuaalivaluutat tulevat kehittymään tämä vuoden aikana reippaasti! Myös Bitcoin ja Ethereum ETF-rahastoja odotellaan…

– Lari Heinonen / Mihin Sitä Säästäis?

YouTube ja Nettisivu: https://mihinsitasaastais.fi/linkkipuu/

Tilaa kryptouutiset suoraan sähköpostiisi!

Julkaisemme ajankohtaiset kryptouutiset joka maanantai. Pysy ajantasalla!

Vastuuvapaus: 79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)