Kiinalainen rakennusyhtiö heiluttaa myös kryptomarkkinaa!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Viimeiset pari viikkoa markkinoilla on ollut todella volatiilia aikaa sekä pörssissä, että kryptovaluuttojen puolella. Tästä voidaan suurelta osin kiittää vaikeuksissa olevaa Kiinalaista rakennusyhtiö Evergrandea. Evergrandella on taakkanaan yli 300 miljardia velkaa, joten sen konkurssi vaikuttaisi todella paljon varsinkin Kiinassa, mutta myös länsimaissa. Kryptovaluutat on ollut perinteistä pörssiä edellä liikkeissä ja negatiivista vaikutusta molemmissa on todellakin ollut!

Oon tehnyt aiheesta useamman videon YouTubeen jos kiinnostaa tietää aiheesta lisää!

Mistä case Evergrandessa on kyse?

Evergrande on Kiinan toiseksi isoin rakennusyhtiö ja myös maailman velkaisin rakennusyhtiö. Ongelmat isommin Evergrandella alkoi oikeastaan siinä kohtaa, kun Kiina lähti rajoittamaan rakennusyhtiöden velkaantumista. Ja nyt sen takia, että Evergrandella ei ole mahdollisuutta ottaa velkaa, on niillä jäänyt jo yli 100 miljoonan dollarin edestä korkomaksuja maksamatta.

Tilannetta pahentaa se, että Kiinalaiset yksityiset henkilöt on lainannut Evergrandelle rahaa ostamalla asuntoja ennakkoon. Ennakkoon myytyjä taloja tällä hetkellä on valmistumatta ainakin 200 miljardin dollarin edestä. Eli velkaa tosiaan on.

Tämän lisäksi Evergrande on myynyt todella paljon velkakirjoja, joiden korkoja se ei nyt ole voinut maksaa. Näitä on myyty Kiinan valuutassa sekä Dollareissa. Evergranden velkakirjojen arvon haihtumisen takia, on monien yritysten tarvinnut lähteä myymään muita omistuksia.

Miksi tää tilanne vaikuttaa kryptomarkkinaan?

Kryptomarkkinassa tämä tilanne näkyy negatiivisesti mm. sen takia, koska sijoittajien jotka tekevät tappiota Evergranden kanssa, tarvitsee kaivaa lisää rahaa jostain. Ja aina ensimmäisenä lähdetään myymään spekulatiivisimmat sijoituskohteet, joihin mm. kryptovaluutat kuuluvat. Kryptomarkkinassa tämä näkyy nopeammin kuin pörssissä, koska kryptomarkkina on auki 24/7. Eli kauppoja aletaan tekeä heti, kun uutiset kuullaan. Ja tietenkin, kun punaisia päiviä alkaa näkyä, löytää paikalle myös treidaajat. Silloin liikkeet jyrkkenevät, kun markkinaan työnnetään velkarahaa monen kymmenen kertoimilla.

Tämän lisäksi on kiertänyt uutinen siitä, että Tetherillä olisi omistuksessaan iso määrä Evergranden velkakirjoja. Tämän uutisen Tether kuitenkin jo torppasi, mutta varmasti se ehti markkinaan jonkin verran jo vaikuttaa. Vääräksi todistetuilla uutisilla voi olla todella suuriakin vaikutuksia, vaikka alusta asti voisi joillekin olla selvää, että kyseessä on feikkiuutinen. Tämän takia onkin todella tärkeää aina tarkistaa uutisen taustat ennen kuin lähtee juttua jakamaan!

Tällä hetkellä näyttää siltä, että tämä tilanne on hiljalleen paranemassa, mutta aika näyttää. Volatiilisuutta edessä on kuitenkin varmasti, kun alkaa loppuvuosi lähentyä. Itse odotan, että lokakuun aikana alkaa näkyä isompia liikkeitä kryptomarkkinassa!

– Lari Heinonen / Mihin Sitä Säästäis?

YouTube ja Nettisivu: https://mihinsitasaastais.fi/linkkipuu/

Tilaa kryptouutiset suoraan sähköpostiisi!

Julkaisemme ajankohtaiset kryptouutiset joka maanantai. Pysy ajantasalla!

Vastuuvapaus: 79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)