Strike by Zap

Kryptojen maailma on täynnä hienoja mahdollisuuksia! – Bitcoinin Lightning verkon käyttö helpottuu (toivottavasti pian)!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Mitä enemmän alkaa kryptojen maailmaa tutkia, sitä enemmän uppoaa syvälle erilaisten hienojen keksintöjen syvyyksiin! Yksi näistä on Bitcoinin verkon nopeuttamiseen ja sen maksuvälineenä käyttämiseen keskittyvä Lightning verkko. 

Bitcoin jakautui yhdessä kohtaa Bitcoin ja Bitcoin Cash virtuaalivaluutoiksi, koska osa louhijoista ajatteli Bitcoinin olevan mahdollinen maksuväline itsessään, kun perinteinen BTC taas ajatellaan olevan arvonsäilyttäjä. Arvonsäilyttäjän taustalla oleva joukko ajattelee, että Bitcoinin päälle voidaan rakentaa lisäverkkoja joiden avulla siitä voidaan luoda myös maksuverkko! Kun louhijat päätyivät erilaisiin ajatuksiin, tapahtui hard fork ja valuutta jakaantui. 

Sen jälkeen Bitcoin Cash on jakaantunut jo uudestaan, koska siellä erimielisyydet jatkuivat. Samaan aikaan alkuperäisen Bitcoinin ympärillä olevat ihmiset ovat enemmän keskittäneet uskoaan Lightning verkkoon, jota on monta vuotta kehitetty. 

Lightning verkko

Yritän selittää tämän lyhyesti ja miten itse tän teknologian ymmärrän, lightning verkko on toinen järjestelmä Bitcoinin päällä. Sen avulla voidaan luoda todella paljon nopeampia ja liki ilmaisia maksuja ihmisten välillä. Loppujen lopuksi nämä maksut tallennetaan Bitcoinin lohkoketjulle, joten turvallisuus säilyy! 

Lightning verkko hyödyntää samanlaista hajautettua järjestelmää, kuin Bitcoin, joten kuka tahansa voi liittyä osaksi sitä verkkoa ja auttaa koko verkkoa toimimaan. Tämän ansiosta Lightning verkko on jo nyt maailmanlaajuinen ja verrattuna esimerkiksi PayPalin tai Squaren verkkoihin, Bitcoin ja lightning verkko on todella paljon isompi ja toimii 24/7! 

Lightning verkkoa hyödynnetään jo nyt, mutta vielä sitä ei olla saatu samanlaiseen käyttöön kuin esimerkiksi Visa tai Mastercard. Tässä kohtaa Strike astuu kuvaan ja alkaa tehdä Lightning verkon käytöstä yleisempää! 

Strike maksupalvelu

Yhdysvalloissa on Zap inc. niminen yritys, jonka 26-vuotias toimitusjohtaja Jack Mallers on ollut todella isossa osassa Lightning verkon kehityksessä ja on sen pohjalta lähtenyt kehittämään universaalisti toimivaa maksupalvelua. Tutustuessani tähän palveluun, en ollut uskoa korviani ja silmiäni. Toimitusjohtaja Jack Mallers on erittäin inspiroitavaa kuunneltavaa ja toivon todella, että sovellus alkaa toimia niin hyvin kuin hän lupailee. 

Strike on siis samanlainen palvelu, kuin suomessa esimerkiksi MobilePay. Helpot, ilmaiset ja nopeat maksut erilaisten ihmisten ja yritysten välillä. Striken palvelun hienous tulee siinä, että se toimii koko maailmassa yhtä nopeasti ja halvalla. Koska Bitcoin ja lightning verkon laajuus on maailmanlaajuinen ja on käytössä 24/7, on myös Strike palvelulla mahdollisuus tehdä siirtoja minne tahansa milloin tahansa. 

Miten se toimii? 

Striken tilillä voi siis pitää oman maansa valuuttaa, tai vaikka Stablecoineja, ja siirtää niitä toiselle ihmiselle, joka saa ne omana valuuttanaan vastaan. Strike tekee tämän kaiken hyödyntäen Bitcoin ja lightning verkkoa. Eli kun teet siirron toiselle henkilölle Strike vaihtaa sun tililtä lähtevän valuutan Bitcoineiksi (tai satosheiksi) ja siirtää sen niiden verkkojen avulla vastaanottajalle, jossa se vaihtaa sen takaisin vastaanottajan päättämäksi valuutaksi. 

Eli siis käyttäjien itse ei tarvitse käyttää Bitcoinia mihinkään, koska Strike tekee sen käyttäjänsä puolesta. Tässä kohtaa käyttäjälle ei siis tulee mitään verovelvollisuuksia tai muuta virtuaalivaluuttamaksuihin liitettyjä ongelmia. Ja koska lightning verkon käyttäminen on niin halpaa, ei siitä tule käyttäjälle mitään maksuja. Samalla tavalla kuin Suomessa olevissa MobilePay tai Siirto palveluissa, tulot tulevat niiltä tahoilta jotka käyttävät tätä järjestelmää myydessään (kaupat, yritykset jne.) 

Lähitulevaisuudessa Strike on myös lanseeraamassa Visan kanssa yhteistyössä kortin, jonka avulla tämä kaikki saadaan siirrettyä Visan verkon avulla ruokakauppoihin jne. 

Koska tällainen tulee Suomeen? 

Lightning verkosta ei ole paljon lähivuosina puhuttu, koska se on kehitysvaiheessa. Ilmeisesti kehitys on alkanut saamaan nykypäivää kiinni, koska Strike ilmoitti Tammikuussa avaavansa sovelluksen yli 200 maahan nyt kevään aikana. Tämä on juurikin tässä sovelluksessa hienous. Koska Bitcoin ja Lightning verkko on jo nyt levinnyt koko maailmaan, voidaan tällainen sovellus lanseerata maailmanlaajuisesti todella nopeasti. Samanlaista ei voi PayPayl tai Square tehdä, koska heidän täytyy kehittää omaa serveriään kestämään tällaiset ihmismäärät. 

Strike on avannut jonotuslistan, jonka kautta voi päästä jo ennen tietyssä maassa julkaisua käyttämään sovellusta. Jonotuslistan kautta myös seurataan mistä maista ihmiset ilmoittautuvat ja ne maat otetaan ensimmäisenä käyttöön. 

Joten jos tää palvelu kiinnostaa ja haluaisit saada sen pian Suomeen, mee pistämään oma sähköpostisi jonotuslistalle! 

– Lari Heinonen / Mihin Sitä Säästäis?

YouTube ja Nettisivu: https://linktr.ee/Mihinsitasaastais

Tilaa kryptouutiset suoraan sähköpostiisi!

Julkaisemme ajankohtaiset kryptouutiset joka maanantai. Pysy ajantasalla!

Vastuuvapaus: 79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)