bitcoin

Mitä tehdä silloin, kun BTC:n arvo ei kasva?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Nyt on viime viikkoina Bitcoin ja muut virtuaalivaluutat lähinnä mörninyt edestakas, eli isompia liikkeitä ei olla kauheasti nähty. Tai ainakaan ylöspäin meneviä isoja liikkeitä, ollaanhan sitä kuitenkin ATH lukemista kaukana. Mitä tällaisena aikana tarvitsee omille sijoituksille tehdä, vai kannattaako tehdä mitään?

Miksi olet sijoittanut kyseiseen sijoituskohteeseen?

Tällaisena aikana, kun voi vähän jännittää sijoituksen suunta tai tylsistyttää kun isoa liikettä ei ole tullut, kannattaa tutkia kohdetta lisää! Eli tee siis itsellesi täysin selväksi mikä on se asia tässä sijoituskohteessa mikä saa sut uskomaan siihen. Esimerkiksi bitcoinin kohdalla mieti esimerkiksi näitä asioita:

1. Miksi Bitcoin on arvokas?

2. Mitä Bitcoin voi tulevaisuudessa saavuttaa/mihin hinta menee?

3. Miten Bitcoin toimii, mitä se ratkaisee?

Kun näistä asioista ymmärtää edes osan, niin on heti helpompi selventää itselle miksi kyseiseen sijoituskohteeseen sijoitat. Oletettavasti näiden asioiden takia myös muut ovat tähän sijoittaneet ja hinta liikkuu tulevaisuudessa sitten sen mukaisesti. Aina ei kuitenkaan hinta liiku odotusten mukaisesti, mutta pitkällä aikavälillä fundamentit on ne millä on väliä! Eli toisin sanoen, kärsivällisyys yleensä palkitaan.

Onko aika ostaa, myydä vai olla tekemättä mitään?

Moni kysyy multa tällaisissa kohdissa, että onko nyt aika ostaa lisää. Tähän vastaaminen ei ole niin yksinkertaista, koska jokaisella on oma sijoitussuunnitelma. Eli seuraava kohta on tehdä selväksi itselle, mikä on se sun sijoitussuunnitelma. Sijoitussuunnitelma kuulostaa monille ehkä hieman jännittävältä asialta, mutta ei sen tarvitse olla mitenkään tarkka monimutkainen kokonaisuus. Vaan siihen riittää se, että on tehnyt itselleen muutaman asian selväksi!

Kuinka paljon löytyy sijoitettavaa rahaa? Kuinka paljon sulla on tarkoituksena sijoittaa tiettyyn kohteeseen? Kuinka kauan aiot sijoittaa tiettyihin kohteisiin?

Mitä pidempi sijoitushorisontti on, sitä vähemmän tarvitsee miettiä lyhyen aikavälin hinnan liikkeitä. Silloin järkevintä on ostaa aina, kun rahaa on ja sijoitusbudjettia siihen kohteeseen on jäljellä. Eli jos tarkoitus on sijoittaa esim. 30 vuoden ajan, kannattaa vain tehdä ns. dollar average in. Eli ostat kuukausittain itse päättämäsi määrän, oli hinta mitä vain! Sillä tavalla sun keskiarvohinta sille sijoituskohteelle muodostuu ajan kanssa parhaaksi mahdolliseksi. Kun ostat silloin kun on korkealla ja silloin kun on matalalla, niin keskiarvohinta menee niiden kaikkien ostojen mukaisesti!

Jos sijoitushorisontti on lyhyt (alle 5v) on myös niillä lyhyen aikavälin liikkeillä väliä. Silloin tarvitsee miettiä tarkemmin millaisia summia on varaa sijoittaa ja millaisiin tuottoihin olet tyytyväinen. Koska jos on esimerkiksi tarkoituksena muuttaa oma 1000€ suuremmaksi ja sijoitushorisontti tässä on ”mahd. nopeasti”. Silloin tarvitsee tehdä itselle tosi selväksi, että riski näin pienellä ajalla on todella paljon isompi ja on mahdollista ettet esimerkiksi vuodessa ole ollenkaan plussalla. Sitten teet vain päätöksen, että olet tyytyväinen vaikka 30% tuotolle ja myyt kun se tuotto on saavutettu. Kun suunnitelma on tehty ja sitä noudatetaan, ei kannata ärsyyntyä vaikka tuottoja jäi tulematta, koska tärkeintä on se että seuraat itseäsi ja omaa suunnitelmaasi!

Mitä olen itse tehnyt viime kuukausina kryptosijoituksilleni?

Mä oon tuonut todella paljon esiin sitä, että mun sijoitushorisontti kaikille sijoituksille on todella pitkä. Eli mä en oo tässä hinnan laahatessa tehnyt sen suurempia muutoksia mun sijoitussalkkuun. Tietenkin olen omistuksia lisännyt pienillä summilla (100-200), eli ostanut dipistä! Mutta myyntiä en todellakaan ole edes miettinyt, koska uskon näihin sijoituskohteisiin pitkällä aikavälillä. Tein juuri videon YouTuben puolelle, jossa kerroin omia syitä sille miksi mä sijoitan Bitcoiniin! Oli kiva haastaa itseä kertomaan noita ajatuksia yleisölle asti, koska niiden ajatusten tuominen suullisesti esiin ei aina oo niin helppoa.

Ethereumin määrä mun salkussa on kyllä viimeisen kuukauden aikana kasvanut todella reippaasti, koska yhden yhteistyön palkkio maksettiin siinä valuutassa. Mutta noita en ainakaan vielä laske omaan pitkäaikaiseen salkkuuni, koska kyseessä on kuitenkin yrityksen tuloa. Katsellaan syksymmällä mitä noille Ethereumin osille tehdään, mutta voi olla että nekin jää pitkään salkkuun kasvamaan!

– Lari Heinonen / Mihin Sitä Säästäis?

YouTube ja Nettisivu: https://mihinsitasaastais.fi/linkkipuu/

Tilaa kryptouutiset suoraan sähköpostiisi!

Julkaisemme ajankohtaiset kryptouutiset joka maanantai. Pysy ajantasalla!

Vastuuvapaus: 79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)