bitcoin ethereum

Mun virtuaalivaluuttasalkun liikkeet ja tulevaisuus!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Oon nyt sijoittanut virtuaalivaluuttoihin noin 6kk ja tällä hetkellä sen salkun koko on hieman alle 3000€. Nyt viime päivien aikana tuosta on lähtenyt euromääräisesti aika monta euroa pois, mutta eiköhän ne sieltä taas jossain kohtaa ylös nouse. Viimeisen laskun takana oli, kukas muukaan, kuin Elon Musk ja siitä olenkin kanavalla jo muutamalla videolla puhunut! Itse käytin tämän ajan hyödyksi ja tankkailin hieman lisää Bitcoinia salkkuuni! 

Virtuaalivaluuttasalkun liikkeet on aika paljon rajumpia kuin mun Nordnetin puolella olevan rahasto- ja osakesalkun liikkeet. Siellä toki osakkeet välillä menee reippaasti ylösalas, mutta suurin paino on rahastoissa joiden päivittäiset liikkeet ei yleensä kauheasti hetkauta. Olen siis saanut opetella katselemaan, kun virtuaalivaluutat menee ylösalas kymmeniä prosentteja pienen ajan sisällä ja vähitellen siihen alkaa tottua. Kunhan salkku on hajautetusti sijoitettu, niin ei tarvitse huolehtia liikkeistä sen kummemmin. 

Viime päivien liikkeet lyhyesti

Viime päivinä mun salkussa on tapahtunut aiempaa enemmän liikkeitä. Kun Elon Musk hyökkäsi Bitcoinia vastaan, lähti aluksi kaikki kryptot alaspäin. Mutta sen jälkeen saatiin kuitenkin hieman vihreää munkin salkkuun, kun ADA lähti kohti uutta ath lukemaa! Mulla ei salkussa oo hirveän paljon ADA:a, mutta on siihen hieman yli 100€ varmaan alunperin käytetty. Lähdin sijoittamaan Cardanoon lähinnä sen takia, että jaksaisin aktiivisesti seurata miten sillä menee, kun on hiukan sitä omassakin salkussa. Mutta nyt olen tutkinut Cardanoa lisää ja nään siinä kyllä paljon potentiaalia, varsinkin jos Ethereum 2.0 myöhästyy vielä lisää. 

Bitcoin on laskenut takaisin helmikuun alkupuolen lukemiin, eli alas on tultu aika roimasti. Mutta ei tämä lasku ole silti mitään ennennäkemätöntä härkämarkkinassa, 30-40% korjaukset on vielä suhteellisen normaaleja. Yleensä nämä ovat vaan niitä hyviä paikkoja ostaa lisää. Tietenkin näissä korjausliikkeissä alkaa aina puheet siitä, että nyt on härkämarkkina ohi, mutta itse katselen vankasti sinne loppuvuoteen ja aion vasta siellä miettiä josko hieman ottaisin voittoja kotiin. Mutta muistakaa, että tärkeintä aina on se, että sulla itsellä on hyvä fiilis siitä päätöksestä minkä teet. Eli jos hodlaus ei tunnu hyvältä idealta, niin siirrä ihmeessä rahoja edes jonkin verran toisiin sijoituskohteisiin.

Myös Ethereum on ottanut takapakkia, mutta sen korjaus ei mene ajallisesti noin kauas kuin Bitcoinilla. Tämä johtuu tietenkin siitä, että Ethereumilla on ollut lähiviikkoina niin kovaa nousua. Ethereumin hinta on siis tällä hetkellä samoissa lukemissa, kun oltiin noin pari viikkoa sitten. Tämän takia tankkasinkin tässä dipissä salkkuuni lisää Bitcoinia, koska uskon että sillä on seuraavaksi se isompi nousu edessä. Saa toki nähdä jatkaako Ethereum kuitenkin vielä kasvua Bitcoinin edellä, kunhan suunta tästä saadaan käännettyä. 

Aionko ostaa lisää tai myydä omistuksiani?

Aion jatkaa säännöllistä sijoittamista rahastoihin, osakkeisiin sekä myös virtuaalivaluuttoihin! En itse harrasta mitään kuukausisäästösopimuksia, mutta yritän laittaa sijoituksiin rahaa aina, kun palkasta on ylimääräistä sivuun laittaa. Nyt kesällä tankkailen ehkä kuitenkin enemmän pörssin puolelta, koska alkuvuoden sijoitukset on mennyt lähinnä kryptovaluuttoihin. Mutta jos ylimääräistä jää enemmän, laitan sitä jatkossakin BTC ja ETH.

Multa kysytään usein, kuinka kauan aion pitää virtuaalivaluuttasijoituksistani kiinni. Yleensä olen vastannut suhteellisen ympäripyöreästi, että katson asiaa sitten “syssymällä”. Tämä johtuu paljolti siitä, että mä lähden aina kaikkiin sijoituksiin sillä ajatuksella, että en oo myymässä niitä kuin vasta sitten “eläkeiässä”. Eli tarkoituksena on hodlailla niin kauan, että rahoille on tarvetta muualla. 

Voi olla, että tää suunnitelma voi hieman muuttua, jos syksyllä tapahtuva markkinan nousu on todella iso. Jos puhutaan tosi isoista tuotoista, voi olla että mua houkuttaa ottaa niitä ulos ja siirtää ns. varmempiin sijoituskohteisiin. Mutta kaikkea en tuu ikinä myymään. Ensimmäisenä lähtee ADA, mutta senkin katson kyllä loppuvuoteen asti!

– Lari Heinonen / Mihin Sitä Säästäis?

YouTube ja Nettisivu: https://mihinsitasaastais.fi/linkkipuu/

Tilaa kryptouutiset suoraan sähköpostiisi!

Julkaisemme ajankohtaiset kryptouutiset joka maanantai. Pysy ajantasalla!

Vastuuvapaus: 79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)