Polkadot parachain

Polkadotin Parachain – mistä on kyse?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Tällä hetkellä kryptomaailmassa kuhistaan Polkadotista ja marraskuussa julkaistavasta Parachainista. Mistä tässä on oikein kyse? Avaamme aihetta alla.

Lähes jokaisen yksittäisen lohkoketjun tavoitteena on pyrkiä skaalautuvuuteen, turvallisuuteen ja riittävään hajauttamiseen. Hyvin monelle lohkoketjulle kuitenkin näiden kaikkien kolmen riittävä toteutuminen voi olla haaste.

Tämän lisäksi on olemassa myös toinen haaste, joka koskee lohkoketjujen keskinäistä kommunikaatiota ja yhdistämistä. Monet lohkoketjut jäävät niin sanotusti jumiin ja rajoittuvat omaan lohkoketjuunsa. Joten juurikin tähän ongelmaan Polkadotin tarjoama järjestelmä voi olla mainio apu edellä mainittujen haasteiden ratkaisemiseen.

Polkadotin Parachain

Polkadotin tavoitteena on mahdollistaa eri lohkoketjujen yhteensopivuus ja Polkadot-alusta rakentaakin järjestelmää, jonka avulla eri lohkoketjut voisivat linkittyä toisiinsa niin, että Polkadot olisi tämän kaiken linkittymisen keskiössä.

Polkadotin ja kyseisen järjestelmän tärkeimpiä termejä ovatkin relay chain ja parachain. Relay chain on Polkadotin luoma niin kutsuttu ydin, jonka sisällä toimiva lohkoketju toimii tiedon varmentajana ja niin sanottuna ydinketjuna. Parachain tarkoittaa taas tähän ytimeen kiinnittyviä lohkoketjuja.

Polkadotin Parachain voisi siis parhaassa tilanteessa ratkaista lohkoketjujen yksittäisiä ja keskenäisiä haasteita ja se tarjoaisi lohkoketjuille ja eri projekteille mahdollisuuden tehdä laajaa yhteistyötä ja katkoa eri lohkoketjujen välisiä rajoja.

Polkadotin kaltainen parachain-kehitys mahdollistaa uusien rinnakkaisten layer-1-lohkoketjujen luomisen, jotka on kytketty Polkadot-ketjuun ja jotka helpottavat tietojen, tapahtumien ja Cross-chain välistä liikettä, samalla kun varmistetaan verkon turvallisuus ja skaalauspotentiaalia.

Lähde: Coinbureau.com

Tilaa kryptouutiset suoraan sähköpostiisi!

Julkaisemme ajankohtaiset kryptouutiset joka maanantai. Pysy ajantasalla!

Vastuuvapaus: 79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)